maandag 4 april 2011

Theekransjes (III)

Een theekransje, dat is een goede typering van de bijeenkomst rond passend onderwijs waar uw verbijsterde baas vanmiddag aanwezig was. (incognito, verkleed als directeur)

Er waren rond de 25 aanwezigen, van de uitgenodigde 140. Er zijn tenslotte 70 besturen in de regio, die allemaal zijn uitgenodigd. Een grove schatting geeft als resultaat dat er van nog geen 15 besturen iemand aanwezig was.
Maar zoals CHE al eerder aangaf: als je een verjaardagsfeestje geeft op maandag moet je er NIET mee aankomen om de gasten pas de vrijdag ervoor uit te nodigen.

Het is volstrekt duidelijk dat er wat de bezuinigingen en de ontwikkeling van passend onderwijs betreft geen enkele beweging in zit. "The Fonz" gaf een aantal keren aan dat "het de keuze van de politiek is" en dat zij er dus niks aan kunnen doen.
Het enige waar over te praten valt (nou nou) is de regio-indeling voor de toekomstige samenwerkingsverbanden. Daarom werd er door een van de ambtenaren een kaartje uitgedeeld met daarop een voorstel voor een samenwerkingsverband. Ik maak me sterk dat hier weinig aan gaat veranderen, maar dan kunnen ze "net doen alsof".

Gisteren schreef ik: "morgen gebeurt het". Nou, het gebeurde dus NIET.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten