maandag 4 april 2011

Superwoman? (Gaat het nu dan toch gebeuren?)

Iedereen kent ze, superhelden. Superman en Superwoman, Batman, de Hulk en Spiderman.
In staat tot de grootst mogelijke waagstukjes, redders in nood die vaak ook juist opkomen voor de belangen van de zwakkeren.

Zonder hun superkledij (of in het geval van de Hulk, superkleur) zijn het vaak wat onopvallende, zelfs wat stuntelige tiepetjes. Vaak met bril (dat schijnt extra stuntelig te zijn) en bang voor de meest kinderachtige zaken, en vaak ook voor de mensen om hun heen.
Pas wanneer het gevaar het grootst is hijsen ze zich in spinnen- of vleermuispak, of worden knalgroen en weten dan met onmenselijke krachten de ondergang te keren.

Wij moesten hier direct aan denken toen wij de tweet van Kathleen Ferrier lazen, vlak na het aannemen van resolutie 12 tijdens het CDA-congres.
"Resolutie passend onderwijs met grote meerderheid aangenomen. Duidelijk signaal van leden dat ik als woordvoerder zeer ter harte neem!" twitterde Kathleen fier.

Zit u nog? Zou het dan nu toch echt gaan gebeuren?
Na eerst maandenlang het onderwijsveld voorgehouden te hebben dat ze gewoon wat "creatiever" moesten omgaan met de bezuinigingen, dat er nu nieuwe "kansen" lagen en nog meer van die prietpraat, slaat Kathleen nu CDA-groen uit en zal ze als een heuse Hulk Ton Elias van repliek dienen wanneer hij weer zijn kolder loslaat op het publiek?
Zal zij nu het web gaan weven waarin de onzin en het onbenul van Marja opgevangen zal worden voordat het daadwerkelijk kwaad kan berokkenen aan de zwaksten in het onderwijs?
Zal zij nu de kwade genius Fons, die altijd en immer op de achtergrond opereert, eerst voor een riant salaris bouwend aan instituten (REC's) en ze daarna voor hetzelfde riante salaris weer afbrekend, nu voor eens en voor altijd de mond snoeren?
Wij van wijzijnverbijsterd zijn erg benieuwd, zou het nu dan toch beginnen?
Zou Kathleen haar dissidentenstatus nu toch eens echt eer aan gaan doen?

"It's a bird, it's a plane, no, it's SuperKathleen"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten