woensdag 16 februari 2011

U mag kiezen

Zoals je vast weet, wordt al een paar jaar het begrip "de Balkenendenorm" gehanteerd. Dat betekent zoiets als dat je als minister-president vindt dat je de allerbelangrijkste man van het land bent, dat dan helemaal niemand meer mag verdienen dan jij. We hadden een premier Balkenende, en die vond dat. In ieder geval niemand die uit belastinggeld wordt betaald. Als je bij een bank werkt die door belastinggeld is teruggekocht van (of all people) de Belgen (ja ja) dan mag je graaien en klauwen, dat maakt niet uit. Dan mag je nog gewoon je bonussen pakken als je genoeg klanten een poot hebt uitgedraaid, maar dat terzijde.

Beste lezer, vandaag aan jullie de keus.

We gaan een nieuwe norm introduceren. Het is de norm van onbenulligheid. De stelling is dan ook: "Niemand mag onbenulliger zijn dan ik".

De vraag is alleen; naar wie moeten we deze norm noemen. De twee kandidaten die wij van wijzijnverbijsterd hebben geselecteerd zijn de volgende:

Ton Elias, positief ingesteld en bij het onderwijs betrokken deskundige van de VVD. Hij mag het woord voeren voor deze partij, en doet dat met verve. Hij laat zich niet uit het veld slaan als er wordt gesmeten met badeendjes. Hij houdt van lekker eten en niet van sporten. Naast politicus is hij ook nog zakenman: hij heeft 2 bedrijfjes achter de hand voor als zijn politieke carriere mislukt en als deze norm NIET naar hem wordt vernoemd.


Kandidaat nummer 2 is Harm Beertema. Wie? Harm Beertema. Jawel, eigenlijk leraar Nederlands in Rotterdam. Hij is via onze Pim bij Leefbaar Rotterdam terecht gekomen en zit nu voor de PVV in de tweede kamer. Op de website van de Tweede kamer staat dat hij in de commissie onderwijs zit, en misschien (wie zal het zeggen) is hij wel de woordvoerder onderwijs van deze partij. Dat moet Geert natuurlijk bepalen, en dat gebeurt ook wel.... ooit.

U mag het zeggen: wordt het de ELIAS-NORM of de BEERTEMA-NORM.

Als je iemand tegenkomt die echt onbenullig is, vergelijk je hem/haar dan met Elias of Beertema, Elias-Beertema.....

Aan u de keuze, en nu wel reageren graag.

3 opmerkingen:

  1. wat te denken van de elias-beertema-norm; kan niet missen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elias of Beertema zijn waarschijnlijk erg abstracte begrippen voor mensen die je aan die norm wil meten. Daarom ga ik dan ook mee met de vorige reactie. Als het toch niet uitmaakt...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb net via tweets het debat "live" gevolgd (met dank aan Floor Kaspers) en weet het nu helemaal niet meer welke van de twee. Combi lijkt mij idd een goede!

    BeantwoordenVerwijderen