woensdag 16 februari 2011

Rookscherm (How low can you go)

Het was te verwachten: op de dag dat er gedebateerd wordt in de Tweede Kamer over de schandalige bezuinigingen, weet de meest foute krant van Nederland (de enige die kan verwijzen naar een vijfjarige glorietijd zonder enige concurrent, zo'n pak'm beet 70 jaar geleden) even een flink rookscherm op te trekken rondom de werkelijke ramp die zich dreigt te voltrekken. Houzee!

Hoe doorzichtig dit eentweetje tussen Bruin I en het vod van wakker Nederland. Een beetje hard schreeuwen en namen noemen, zodat eenieder die niet zo hard nadenkt of populistische oneliners vreet, direct al zijn mening heeft over iedereen en alles in het onderwijs. (Hé, hallo Ton Elias!)
Zo weet iemand te vertellen:
"Ah daar liepen ze voor te demonstreren, op termijn zien ze hun GRAAIbaan verdwijnen, uiteraard na een riante wachtgeldregeling en/of een enorme bonus want dat hoort bij deze salrissen. En wij maar denken dat ze begaan waren met het lot van die kindertjes........... ". (Bron: nujij.nl)

Hallo, wel eens gehoord van mensen die zelfs een in het leven geroepen bonusregeling (prestatieloon), die ze opgelegd krijgen van onze ruimhartige VVD/cda-kliek, met liefde willen inleveren om passend onderwijs mogelijk te blijven maken voor "onze" kinderen?
Nee, dat zal wel niet, want dáár schrijft ons aller Telegraaf niet over.
Nee, die probeert uit alle macht weer de gloriejaren te doen herleven door flink verhalen te publiceren ter meerdere eer en glorie van de heersende macht en die de mensen die zich tegen die macht verzetten met foute informatie en tendentieuze berichtgeving te besmeuren. En dan over de ruggen van de kinderen met een beperking. Maar goed, minder kies omgaan met kinderen is natuurlijk ook iets wat de Telegraaf goed kan.

Dat verdienen boven een norm niet kan en ook zeker aangepakt moet worden is voor ons van wijzijnverbijsterd buiten kijf.
Dat dit onderwerp echter duidelijk ingezet wordt als strategisch middel om maar te verdoezelen dat het in het passend onderwijs heel ergens anders om gaat en dat de bezuinigingen juist daarom absoluut geen doorgang mogen vinden, is laag, heel erg laag.

2 opmerkingen:

  1. Heb net op teletekst gelezen dat de tweede kamer akkoord gaat met de bezuinigingen!!!
    Wat nu??
    Ik zou zeggen:"Plat gooien die hele boel".
    Laat de economie maar meebloeden, want dat is wat er gebeurd als alle scholen die geraakt worden de tent voor onbepaalde tijd sluiten.
    Cairo staat in het geheugen gegrift

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De pers (Telegraaf wellicht voorop) wilde alvast flink stemming maken. Ondertussen kent het debat van vandaag een vervolg: morgen zal in de Tweede Kamer een verzoek tot een verder debat (eventueel met Rutte erbij) voorgelegd worden. De oppositie legt zich er voorlopig niet bij neer. En over twee weken verkiezingen. En laat het duidelijk zijn: iedereen in het onderwijs, iedereen tegen deze bezuinigingen moeten gewoon niet CDA, VVD of PVV stemmen (ook al heeft men een tweede hypotheek, geld op de bank of erger: slechter dan onze leerlingen het krijgen kan niet). Solidariteit voorop!

    BeantwoordenVerwijderen