woensdag 16 februari 2011

Oppositie besluit gezond verstand bij Rutte te zoeken

De keiharde, halstarrige houding van ex-verpleegster van Bijsterveldt (CDA), die zich tegenwoordig minister mag noemen en zich heerlijk wentelt in haar machtspositie zonder enig inzicht in het haar toegewezen vakgebied, heeft er toe geleid dat de oppositie graag minister-president Rutte wil spreken.
Wellicht is onze goedlachse vrijgezel (zonder kinderen) in staat om wel enige empathie op te brengen voor de allerzwaksten.

Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie): 'Het is ongelooflijk op welke wijze de minister blijft vasthouden aan haar plannen waar de meest kwetsbare leerlingen de dupe van zijn'.

De Volkskrant schrijft:
De oppositie is verbijsterd dat minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) geen enkele beweging wil maken om het pakket bezuinigingen van 300 miljoen euro in het speciaal onderwijs te verzachten.
Voordewind gaf in het debat aan dat wanneer de minister niet serieus wil kijken naar alternatieve dekkingsvoorstellen, de ChristenUnie een plenair debat wil in aanwezigheid van de minister-president.

Volgens de oppositiepartijen zullen onder meer de klassen door de invoering van de plannen van de minister groter worden en zal de ambulante hulp verdwijnen. 'Wij willen meedenken met het kabinet hoe er geld kan worden bespaard, maar de minister lijkt die uitgestoken hand niet te willen pakken', vervolgt Voordewind. 'Dan zal de premier dat moeten doen. Er liggen serieuze alternatieven voor deze 300 miljoen euro om met name de klassen klein te houden en de ambulante hulp overeind te houden.'
Fractievoorzitter André Rouvoet (ChristenUnie) zal het verzoek voor een plenair debat ook namens PvdA, SP, GroenLinks, D66 en Partij voor de Dieren doen.


Bron: website Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten