donderdag 7 april 2011

Hart onder de riem (2x)

Vanavond was in de uitzending van Hart van Nederland, een programma van SBS6, een item over het debat van vandaag te zien. In een fragment komt ook nog even onze ijskoningin langs met een toch bijzondere opmerking, die ze ook tijdens het debat bezigde.
Ze zegt namelijk dat deze twee scholen niet moet zeuren, want andere scholen "met dezelfde kinderen met een zelfde type problematiek" kunnen ook rondkomen met een lager bedrag.
Met dezelfde kinderen met een zelfde type problematiek?
Hè, hoe kan dat nu. er zijn toch maar twee van dit soort scholen voor leerlingen met een ernstige vorm van epilepsie? Over welke "zelfde" kinderen heeft ze het dan? En welk "zelfde type problematiek" is dat dan?
Om in voor deze verongelijkte en verdwaasde juffer begrijpbare taal te blijven: is dat hetzelfde als die "zelfde" patiënten in het ziekenhuis, die met blindedarmontsteking en die met een beenbreuk, die een "zelfde type problematiek" kennen, namelijk dat ze allebei ziek zijn? Zoiets, mevrouw van Bijsterveldt? Afijn we komen er nog op terug.
Voor nu, hier de link naar de SBS6 uitzending die door de toon toch wel een hart onder de riem moet zijn voor de meeste mensen die zich hard maken voor optimaal onderwijs voor alle kinderen met een speciale leerbehoefte.

Een ander hart onder de riem is vooral gericht op de de school voor speciaal onderwijs De Bodde, die zich boos maakt over het schandalige antwoord dat de minister een leerlinge stuurde, duidelijk totaal onkundig over wat nu precies speciaal onderwijs is.
Uit het hele land komen er reacties binnen bij de directie van de school.
Zoals we hieronder al eerder schreven heeft de minister zelf geen enkele behoefte om haar woorden terug te nemen en rest ons slechts totale verbijstering met betrekking tot deze wanstaltige houding.
Gelukkig steunen dus veel mensen de school in haar ongenoegen.
Hopelijk wordt het feit dat deze minister niet zo'n respectvolle houding kan opbrengen ten aanzien van een kind met een beperking nu ook een landelijk (h)erkend.
Dit zou echt niet door de beugel moeten kunnen. Politiek ook niet.
Lees hier over de steunbetuigingen aan De Bodde.

2 opmerkingen:

  1. Dit is geen (leuke) politiek meer. Politiek Nederland is dieper dan diep gezonken. Of kan het nog dieper?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Marja, er zijn bijvoorbeeld heel veel kinderen die een bril moeten, omdat ze niet goed kunnen zien. Die hebben dan in uw ogen allemaal dezelfde problematiek. Nu is het zo dat al deze kinderen maatwerk aangereikt krijgen: een bril met de eigen juiste sterkte, anders zien ze nog niets!En tegen een kind met sterkte -7 zegt niemand: Als je vandaag gewoon heel goed je best doet, kun je heus wel zonder bril naar de bioscoop! Begrijpt u dit Jip en Jannekevoorbeeld wel, Marja van (Ver)Bijster(D)veldt?

    BeantwoordenVerwijderen