donderdag 7 april 2011

In de spiegel kijken, Marja schoffeert

Vandaag was er weer eens een spoeddebat. Dit keer ging het een keer niet om het passend onderwijs zelf of over de bezuinigingen in het algemeen.
Het ging om de bezuinigingen op de epilepsiescholen.

Wat een ongekend beschamende vertoning. De helden uit onze langlopende serie "Marja en haar vrienden" waren present, en ze deden precies wat wij van wijzijnverbijsterd hadden voorspeld.

Marja kwam met allerlei kromme en oneigenlijke argumenten om recht te praten wat krom is.
Ton met de bon ton had de sleutel in zijn rug gestopt en zich op laten winden, waarschijnlijk door Mark. Hij draaide steeds hetzelfde liedje af.
K4 Kathleen Ferrier presteerde het weer om op te merken dat het "passend onderwijs" genoeg budget had waar ze "speciaal onderwijs" bedoelde.

De minister maakte het echter wel erg bont. Nadat ze op de haar typerende wijze had uitgelegd dat de epilepsiescholen echt teveel geld hadden gehad legde ze uit dat er geen speciale regelingen getroffen zullen worden voor deze scholen, die 65% budget in moeten leveren. Nee, en daar komt ie. Lezer, hou jezelf vast, schrik niet en neem eerst je pil voor je hart.

De minister zegt vanmiddag:
"De bestuurders van de scholen moeten eerst in de spiegel kijken hoe de aangekondigde bezuinigingen op te vangen; Andere soortgelijke instellingen doen het al jaren goed zonder extra geld.”
Ja, dat zegt ze echt.

Als je tegen iemand zegt "je moet eerst maar eens in de spiegel kijken" dan bedoel je toch dat diegene iets gedaan heeft wat niet kan, wat te erg is, waar iemand zich rot voor moet schamen.
Deze scholen hebben het budget waar ze altijd recht op hebben gehad gewoon gebruikt, niks geks gedaan, ontelbaar veel kinderen geholpen, ouders blij gemaakt en daarbij zijn ze gesteund door hun besturen.

Die besturen hebben dus hun werk gedaan. Dan kondigt zuster Marja een volstrekt draconische en schandalige bezuiniging aan, dan zeggen die besturen dat dat niet kan zonder kwaliteit te verliezen en wat zegt deze minister? "De besturen moeten maar eens goed in de spiegel kijken".

Wat een ongelooflijk schandalige en misplaatste opmerking. Daar heeft deze minister de laatste dagen sowieso al het patent op, maar er rest ons van wijzijnverbijsterd maar één ding.
Ze krijgt van ons een advies:"Minister, ik zou maar eens goed in de spiegel kijken".

1 opmerking:

  1. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de grootste koelkast van het land?
    Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de starste van het land?
    Spiegeltje, spiegeltje, spiegeltje, spiegeltje................

    BeantwoordenVerwijderen