vrijdag 4 maart 2011

Waar is Kathleen Ferrier?

We hebben ons de afgelopen weken flink beziggehouden met alle onzin die er door de landelijke politiek is verspreid over het passend onderwijs. Onze Ton met de bon ton is erg, maar Machiel de Graaf van de PVV is nog een staaltje erger. Wat die man uitkraamt is werkelijk de gekte voorbij. Hij weet van toeten noch blazen, en de man komt op 23 mei gewoon in de Eerste Kamer.

Waar we ook weinig van horen is Kathleen Ferrier van het CDA. Notabene de woordvoerder passend onderwijs voor deze partij, maar wat wijzijnverbijsterd betreft volledig door het ijs gezakt.

Met Ad Koppejan had ze de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat het CDA NIET zou gaan regeren met gedoogsteun van de PVV. Uiteindelijk hadden ze geen van tweeën het lef om dit door te zetten.
Het CDA is gaan regeren met als gevolg dat ze nu nog een stuk kleiner zijn geworden. Nog even en Maxime Verhagen heeft een partij gelijk de partij van Boer Koekoek, en niet meer.

Je wordt er toch niet vrolijk van dat dezelfde Ad Koppejan zich vandaag opeens opwerpt als een soort geweten van het CDA; hij vindt dat het CDA minder rechts moet worden.
En Kathleen Ferrier?
Die zegt op haar website "Het CDA moet weer christelijk worden" en nog mooier, er wordt tegen haar gezegd: "Waar is het christelijke CDA geluid gebleven? Het geluid dat staat voor barmhartigheid, respect en solidariteit? Woorden die ik zelf liever niet meer gebruik omdat ze sleets geworden zijn, ik heb ze de afgelopen dagen heel vaak gehoord!".

Je haren rijzen je toch te bergen als je deze kolder leest. Mevrouw Ferrier heeft er met haar volle verstand voor gekozen om alle kinderen met een handicap in de kou te laten staan, om het volstrekt onchristelijke beleid van dit CDA niet alleen te steunen maar zelfs te initiëren.

Toen deze verbijsterde baas een mail naar het CDA stuurde waarin ik aangaf dat ik me "als directeur van een katholieke school schaamde dat het CDA dit beleid ten uitvoer bracht" werd ik na twee dagen door mevrouw Ferrier gebeld. Het was allemaal zo erg, zei ze, maar het was nou eenmaal zo afgesproken met de VVD..... en natuurlijk met de PVV.

Als er iemand mails of brieven of tweets van Kathleen Ferrier heeft (of beeld of zo), mail het ons, want we kunnen het goed gebruiken.

Mevrouw Ferrier gebruikt woorden als barmhartigheid, respect en solidariteit niet meer omdat ze sleets geworden zijn.
Wij in het speciaal onderwijs gebruiken het iedere dag, met de leerlingen.
Dat leren we ze namelijk, wij vinden dat wel belangrijk en we vinden het vooral niet sleets.

4 opmerkingen:

  1. Ze heeft een eerder advies opgevolgd...ze is gaan slapen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is nu te hopen dat Ferrier en Koppejan de andere "dissidenten" en dan met name een deel van de nieuwe senatoren kunnen verenigen en dat grote deel van het CDA (een derde was het toch?) dat wel een sociaal gezicht wil laten zien ook een (letterlijke) stem in het parlement geven en ook als zodanig laten stemmen over de plannen van deze regering. Dan geloof ik pas in de oprechtheid van beiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is het misschien zo dat Mevr Ferrier last heeft van slecht geweten en daarom helemaal niet in het openbaar treed m.b.t passend onderwijs...het is natuurlijk wel vreemd dat ze niets laat horen als woordvoerder hiervan?.............D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. vandaag is Kathleen met het bestuur van het Protest Christelijk Onderwijs Utrecht (PCOU)komen praten over Passend Onderwijs. De directeur van een ZML-school was hier bij. Geen idee wat er verder besproken is...

    BeantwoordenVerwijderen