donderdag 3 maart 2011

Heldere visie

Nu zijn wij van wijzijnverbijsterd natuurlijk maar eenvoudig verbijsterde lieden naar wie menig kamerlid natuurlijk niet luistert.
Wat echter te denken van de bevindingen van de Besturenraad, de landelijke organisatie die de christelijke onderwijsinstellingen in Nederland verenigt. De 540 schoolbesturen die bij de Besturenraad aangesloten zijn met 2200 scholen, vertegenwoordigen samen 800.000 leerlingen.

Tijdens een rondetafelgesprek waar de bezuinigingen van minister van Bijsterveldt, van harte ondersteund door met name de VVD bij monde van Ton Elias, besproken en geanalyseerd werden, was uiteindelijk de conclusie: “Hier zit geen enkele onderwijskundige visie achter. Er is geen inhoudelijke sturing, alleen maar financiĆ«le”.
Let wel, het gaat hier om een uitspraak van een vereniging waarbij zeer veel reguliere scholen aangesloten zijn.

Lees hier meer over hoe de Besturenraad aankijkt tegen de bezuinigingen.

Dus niet alleen de scholen uit het speciaal onderwijs, die al eerder aangave dat deze plannen dom en heilloos zijn, maar ook de scholen uit het reguliere onderwijs beginnen te beseffen hoe negatief deze plannen gaan uitpakken voor ALLE leerlingen.
Hoe kan het nou toch, horen wij u denken, dat werkelijk iedereen uit het onderwijsveld fel tegen deze plannen is (terwijl het slechts gaat om peanuts volgens Machiel, met de sik, en natuurlijk onze Ton met de bon ton), dus iedereen die kijk op onderwijszaken heeft, en dat een verpleegkundige, ingefluisterd door een ambtenaar en geflankeerd door een "mediadeskundige", gewoon doet alsof ze niet hoort?
Wij zijn net zo verbijsterd als u.
Wellicht dat het pluche, waar men het altijd over heeft, bij hen niet onder de billen maar in de oren zit?

3 opmerkingen:

  1. Snik...door voorhoofdsholteontsteking had ik al hoofdpijn,maar nu...laat maar...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi citaat "Hier zit geen enkele onderwijskundige visie achter. Er is geen inhoudelijke sturing, alleen maar financiƫle". Heb hem meteen even gekopieerd naar twitter.
    Ook goed om te zien dat het regulier onderwijs reageert.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amen! Nederland lijkt een beetje wakker te worden...jammer genoeg pas na de verkiezingen....D

    BeantwoordenVerwijderen