donderdag 3 maart 2011

Het is nog niet gedaan ... we beginnen pas

Na het tellen van de stemmen ziet de voorlopige zetelverdeling in de Eerste Kamer er als volgt uit: voor de coalitie (VVD/CDA/PVV) 37 zetels, de oppositie 38, maar daar zijn nu ook de SGP en 50plus bij in begrepen. Als het gaat om de partijen die zich duidelijk hebben uitgesproken tegen de bezuinigingen op passend onderwijs (PvdA, CU, SP, D66, GroenLinks en PvdD): zij hebben nu 36 zetels.
Eigenlijk valt er nog weinig te zeggen over de uiteindelijke zetelverdeling.
Uiteindelijk zal deze pas bekend zijn op 23 mei en er kunnen nog veel verschuivingen plaatsvinden door bijvoorbeeld lijstverbindingen en restzetels.

Voor nu lijken vooral de SGP en 50plus een flinke sleutel in handen te hebben.
Nu heeft de SGP in ieder geval ook in de Tweede Kamer aangegeven dat zij de bezuinigingen veel te snel doorgevoerd vinden worden. Het is dus zaak om hen er ook van te overtuigen dat de bezuinigingen niet alleen te snel doorgevoerd worden maar ook gewoon heel slecht zijn. De cijfers spreken voor zich.

Dus kent u leden van zowel SGP als 50plus, doordring hen ervan dat een grote groep leerlingen met het syndroom van Down, autistische kinderen, lichamelijk gehandicapten, blinde en dove kinderen, alle kinderen binnen het speciaal onderwijs (en dan gaat het niet om kinderen die niet stil op hun stoel kunnen blijven zitten!) en kinderen binnen het reguliere onderwijs met extra begeleiding. Kinderen die bijvoorbeeld al de beperking kennen dat zij met een laag IQ geboren zijn en dus zonder specifieke begeleiding niet mee zullen kunnen in onze samenleving, extra beperkt worden. Specifieke begeleiding die met deze bezuinigingen gewoon keihard, harteloos wordt wegbezuinigd.

En ja VVD-twitteraars (die hun verbazing uitspraken over de gepresenteerde cijfers) inderdaad worden scholen voor deze kinderen met soms 25/30% gekort! Loop anders eens een willekeurige zmlk-school binnen en vraag naar de gevolgen, of wellicht de mythylschool om de hoek.
Niks indoctrinatie of misleiding: de harde realiteit!

Zoals gezegd het is nog niet gedaan. Het kiezen van de Eerste Kamer gaat altijd zeer getrapt en er kan nog van alles gebeuren.
We zijn dus nog lang niet klaar.
Voor 23 mei zijn de 6000 collega's die ontslagen zullen worden al bekend.
De eerste klappen zullen al gevoeld worden.
De bonden, maar ook onderwijsraden en ouderverenigingen hebben ook al aangekondigd zich niet zo maar neer te leggen bij de plannen van de regering.
Klik hier om alvast het onderstaande pamflet te downloaden.

Wij van wijzijnverbijsterd zijn dus nog niet klaar, bij lange na niet.
Sterker: we beginnen nu pas!

1 opmerking:

  1. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down3 maart 2011 om 09:13

    Ook al is de VVD de grootste geworden, toch ben ik opgelucht dat de gewone man/vrouw zich heeft laten horen!! Er wordt niet zomaar bezuinigd en zeker niet op onze kinderen met een vlekje. Als ik dan mijn baan verlies, is het met opgeheven hoofd. En: ook ik geef de moed nog niet op, het is nog niet bekeken en beslist. WE GAAN ZEKER DOOR, en het nieuwe pamflet hangt al voor mn raam.

    BeantwoordenVerwijderen