vrijdag 4 maart 2011

Column: school

Ik ken een jongetje dat dolblij is met zijn nieuwe school. Trots laat hij me zijn tafeltje in de klas zien.
Er zitten schotten aan de zijkanten, zoals een paard oogkleppen op kan hebben om afleiding te voorkomen.

Het tafeltje staat tegen de muur van het lokaal aan. Op die muur hangt een rijtje pictogrammen: rekenen, taal, fruit eten, toneel, aardrijkskunde, brood eten, buitenspelen.
Ook hangt er een plaatje van een gezichtje dat elke ochtend door hemzelf wordt uitgezocht. Daarmee geeft hij aan of hij blij is, of verdrietig of boos.


Lees HIER de hele column in SPITSNIEUWS van vandaag.

6 opmerkingen:

  1. Mooie column, maar wel met tenenkrommende reacties... Mensen die 300 miljoen een fractie noemen van het totale bedrag (25%!) en de column als linkse propaganda afdoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down4 maart 2011 om 23:34

    Goed geschreven idd, maar wat een gezeur aan reacties!! Allemaal VVD-ers als je het mij vraagt. Mensen die er werkelijk geen kaas van gegeten hebben...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sterker: er zijn dus mensen, flink gevoed door de kolder uit de mond van Ton Elias(!!), die speciaal onderwijs zieligheidsindustrie en een linkse hobby noemen. De waanzin ten top.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De zwakkeren worden de dupe van dit K* kabinet..ook de sociale werkplaatsen dreigen te worden wegbezuinigd..komen die mensen op straat en in de bijstand..geen opvang, gaan zich vervelen..meer criminaliteit en ja...dan moet er meer blauw op straat. Het paard achter de wagen spannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. pffff de reacties die ze krijgt op dit column zijn ook niet van de lucht, voel me wel een beetje persoonlijk aangevallen af en toe (zou ik moeten afleren...maar ja)...D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. maar we krijgen wel dierenpolitie, dat moeten we niet vergeten. dus niet zo negatief allemaal, als er een hond weg is gelopen kan je de dierenpolitie bellen, als je kind is weggelopen dan heb je pech, en je moet niet zeuren

    BeantwoordenVerwijderen