vrijdag 4 maart 2011

Onderwijsveld gaat politiek bedrijven

In weerwil van Ton met de bon ton, u weet wel de woordvoerder voor van de VVD die steeds niet weet waar hij over praat, die niet weet wat passend onderwijs is, die de bedragen verdraait op een ongeëvenaarde wijze, ja, die Ton, in weerwil van zijn protest tegen indoctrinerende scholen, zijn er de afgelopen week toch heel wat scholen politiek gaan bedrijven.

Dat moet natuurlijk ook wel want als het gehele onderwijsveld (behalve die twee kennissen van Ton), de ouders, de bonden, de wetenschap zeggen dat de bezuinigingen op passend onderwijs (die vooral, we herhalen het nogmaals, juist de kinderen uit het speciaal onderwijs treffen) ondoordacht en verkeerd zijn en de minister en de coalitiepartijen blijven doelbewust ziende blind en horende doof dan moet je je wel in de politieke arena begeven.

De PO-raad is ook doordrongen van het besef dat er een politiek spel gespeeld moet worden. Voorlopig gericht op 23 mei wanner de statenleden de leden van de Eerste Kamer gaan kiezen. Een sleutelrol zal gespeeld worden door de verschillende onafhankelijke provinciale partijen.
Zij kunnen met hun stem die anders verloren zou gaan, omdat zij te weinig stemmen hebben gekregen om in de Eerste Kamer te komen of zich niet richten op de landelijke politiek, een andere (landelijke) partij aan een extra zetel helpen.
De PO-raad zal dus ook gaan proberen deze statenleden te bereiken met onze boodschap: wij willen geen bezuinigingen op speciaal onderwijs. Lees hier over hun voornemen op hun website.

En ook wij van wijzijnverbijsterd roepen onze lezers op.
Kent ú iemand die (iemand kent die) voor een politieke partij die wel op provinciaal niveau, maar niet landelijk opereert en die een stem zal kunnen geven aan onze noodkreet door de tegenstanders van de bezuinigingen aan een extra zetel te helpen, vertel hen over wat er gebeurt.
Nodig ze uit om op onze of een andere school voor speciaal onderwijs te komen kijken en zich te laten voorlichten over de gevolgen van de bezuinigingen.
Daar zullen wellicht wel weer kamervragen van komen van onze Ton met de bon ton, maar als die van een gelijke kromme strekking zijn als die hij nu stellen wil over de school die zich met een brief uitsprak tegen de bezuinigingen, dan hoeft niemand daar bang voor te zijn. Hierover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten