woensdag 9 maart 2011

Thuis bij het CDA (XXIIV): Jan-Kees over onderwijs

Dan zitten wij van wijzijnverbijsterd een beetje te surfen op internet, en komen we een interview tegen met Jan-Kees de Jager, een sympathieke iets te zware minister uit het kabinet van "halve waarheid" Rutte.
Hij heeft een belangrijke baan, want hij is minister van financiën. Dan mag je op de derde dinsdag in september het koffertje met de begroting naar de Staten Generaal dragen, en in het bijzijn van de Koningin openen.

Er is echter een "maar"...... Als je dat mag doen, ben je ook verantwoordelijk voor de inhoud van dat koffertje. Verantwoordelijk dus voor de begroting, en daar gaat het wat ons betreft natuurlijk fout.
Hij is uiteindelijk dus verantwoordelijk voor de begroting waarin het Speciaal Onderwijs bij het grofvuil wordt gezet.

De andere "maar".... is: hij is van het CDA.
Je verwacht dan dus enige compassie, medemenselijkheid, en gevoel voor mensen die minder kansen krijgen dan anderen.Maar niets van dit alles. Ook Jan-Kees de Jager weet niet waar hij over praat, hij kletst in de ruimte en vindt.... jawel, mede-verbijsterdianen, "dit regeerakkoord is een geschenk uit de hemel voor het onderwijs".

Het staat er echt.

De kwalificatie "geschenk uit de hemel" gaat heel vaak op voor kinderen die bij ons in het speciaal onderwijs zitten. Dat zijn heel vaak onbedorven en hele pure kinderen die met een open oogopslag iedereen kunnen inpakken. "Daar zit echt geen rottigheid bij", zeggen we dan.

Dit gaat echter absoluut niet op voor dit kabinetsbeleid. "Geschenk uit de hemel"? Nou nee, zo zou ik het niet willen noemen. Ik ga meer voor "A trip from hell".

2 opmerkingen:

  1. Het grootste geschenk uit de hemel wat ik op dit moment kan bedenken is...OPRUTTEN!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down10 maart 2011 om 09:55

    Trap naar de hemel als je het mij vraagt!!

    BeantwoordenVerwijderen