woensdag 9 maart 2011

"Geld is belangrijker geworden dan kinderen."

Langzaamaan tekent de schade zich af die deze regering gaat toebrengen aan het onderwijs in het algemeen, maar meer nog aan de meest kwetsbare leerlingen in het bijzonder.
En hoe meer men het ook tracht te laten doordringen bij de minister en haar ambtenaren in Den Haag, hoe meer deze zich ingraven in loopgraven van onwetendheid, nietszeggendheid, en "halve waarheden", smijtend met kolder, leugens en domheid.

Deze ochtend opnieuw tweemaal een bericht over leerlingen die al thuis zitten en scholen die vanwege de bezuinigingen geen kant op kunnen en leerlingen moeten weigeren.
De minister zal wel weer vertellen dat de scholen het niet begrijpen, maar de enige die het nog steeds niet begrijpt is de minister zelf!

In de Stentor is een alarmerend bericht te lezen over thuiszittende kinderen in Flevoland.
Minimaal acht Flevolandse kinderen gaan op dit moment ondanks hun leerplicht niet naar school. Het speciaal onderwijs in de regio heeft geen plek voor ze.
Gedeputeerde Marc Witteman luidt de noodklok. "Juist deze kinderen vormen een kwetsbare groep". De oorzaak ligt volgens Witteman in de aangekondigde bezuinigingen: "Geld is belangrijker geworden dan kinderen.". Lees hier verder.

Tegelijkertijd plaatst Metro een artikel over de Openluchtschool Rotterdam. Directeur Douwe Tiedema en leerkracht Marjolijne van den Berg hebben grote zorgen over de geplande bezuinigingen van het kabinet-Rutte op het passend onderwijs.
“Dan moeten we kinderen gaan weigeren, nee zeggen tegen ouders”, antwoordt Tiedema op de vraag naar de gevolgen voor zijn school van de bezuiniging van 300 miljoen euro op het passend onderwijs. Lees hier verder.

En de minister? De minister trekt de komende weken het land in om op scholen uit te leggen hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit.
Want iedereen heeft natuurlijk ongelijk. Ook als ze gelijk hebben. Daar hoeft de minister gelukkig niet over na te denken. Want dat staat nu eenmaal in het regeerakkoord.

1 opmerking:

  1. Men moet misschien het verpleegkundig jargon van zuster Marja eens gebruiken. Wie weet snapt ze het dan. Ik ben leerlingverpleegkundige geweest.

    Vervang alle gediplomeerde verpleegkundigen op de afdeling van het algemeen ziekenhuis, inclusief afdelingshoofd, eens door derdejaarsleerlingen.

    Dit is de vergelijkbare situatie als men bezuinigt op ambulant begeleiders of speciaal onderwijs. Onderwijsspecialisten met zeer veel praktijkervaring zijn niet te vervangen door mensen met weinig ervaring met de doelgroep.

    BeantwoordenVerwijderen