woensdag 9 maart 2011

Politiek van de glazen bol

Nog een leuke opmerking van de minister tijdens het vragenuurtje die we graag nog even over het voetlicht willen brengen.
Ze zegt het zonder nadenken, dat kan niet anders.

"Als straks de samenwerkingsverbanden functioneren en binnen een samenwerkingsverband de afweging wordt gemaakt om meer kinderen in het regulier onderwijs te houden, pas dan zul je zien dat het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs zal dalen. Dit was altijd ons doel, maar het is nu nog geen feit, en dus financier ik het, ook de komende jaren.".

Met andere woorden, over een tijd (straks) wanneer de (nieuwe!) samenwerkingsverbanden functioneren (straks) zullen afwegingen gemaakt worden om meer kinderen binnen het reguliere onderwijs te houden (straks) "DAN ZUL JE ZIEN" (straks) dat het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs zal dalen (straks).

De minister stelt vervolgens dat ze het speciaal onderwijs nog wel financiert omdat het aantal leerlingen nu jammer genoeg nog niet gedaald is.

Dat zij het echter voor minstens 25% minder financiert zegt ze er niet bij. Maar ze doet dat wel. "De huid verkopen voordat de beer geschoten" is heet zoiets.
Alsof men tegen ouders zegt: u krijgt alvast een kwart minder kinderbijslag want uw kinderen gaan in de toekomst toch de deur uit.
Of: u krijgt alvast een kwart minder salaris want over een tijd stopt u toch met werken.
Of: uw AOW verminderen we met een kwart want over een tijdje bent u toch dood.
Zoiets dus.

Politiek van de glazen bol.

3 opmerkingen:

  1. Het is niet alleen een glazen bol waar deze minister gebruik van maakt, het is ook nog eens een toverbol !

    Toch ook knap dan van de minister dat zij met haar vooruitziende blik al kan vaststellen dat straks er 25 % minder kinderen hoeven te zitten in het Speciaal Onderwijs.
    De lammen genezen, de blinden kunnen weer zien en syndromen verdwijnen als sneeuw voor de zon, althans, bij 25 % en straks natuurlijk pas.
    Nu (jammer genoeg) nog even niet, maar straks wel.In augustus 2012 dus. Straks.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het is knap. Hebben mij kinderen vanaf augustus 2012 geen ADHD meer? Is de V/P kloof bij zoon dan verdwenen? Is dochter verlost van haar ontwikkelingsvoorsprong? Of behoren zij niet tot die 25% en is hun vlekjesziekte wel echt? Kijk, het is toch handig om te weten. Ik kan er dan alvast een beetje rekening mee houden en school ook. Houden ze tijd over. Tijd over voor de anderen die wel echt "iets" hebben. Of voor mijn kinderen en niet voor de andere verzonnen labeltjes. Straks.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het jammer dat mijn dochter volgend jaar niet meer "speciaal" is, maar ja, ze mag dan wel weer naar het regulier onderwijs. Ik hoop dat ze bij de kleuters de komende jaren een stoeltje vrijhouden voor haar!

    BeantwoordenVerwijderen