maandag 21 maart 2011

Rad voor ogen

Ondertussen wordt wel duidelijk dat onze minister ons als werkveld niet meer serieus denkt te hoeven nemen.
Nadat ze halsstarrig met cijfers is blijven goochelen om haar gelijk te halen, daarbij werkelijk alles en iedereen uit het onderwijs in de hoek zettend, flink ondersteund door Ton met de bon ton, die nog even graag na trapt naar leerlingen, ouders en leerkrachten, komt ze nu opeens tot het mooie idee om 160 bijeenkomsten te organiseren in het land.
Terwijl veel goedgelovige collega's nog even hoopten op een welwillend gebaar van onze minister om nu toch maar eens te gaan luisteren naar hun argumenten, blijkt echter dat het haar om iets anders te doen is, namelijk haar eigen positie en ego.

Senior beleidsmedewerker Anna Schipper van VOS/ABB heeft zich eens verdiept in de informatie over de beweegredenen van deze minister. "De reden waarom de minister de bijeenkomsten organiseert, is dat zij onder de indruk zegt te zijn van de vele emotionele en tegelijkertijd goed onderbouwde protesten van de afgelopen tijd tegen de bezuiniging van 300 miljoen" MAAR (en let nu goed op) "het is niet zo dat het te bezuinigen bedrag met het organiseren van de bijeenkomsten alsnog ter discussie staat".
Ofwel, het is allemaal erg leuk en aardig dat iedereen zich zo druk maakt over de leugens, verdraaiingen en "halve waarheden" die zullen leiden tot enorme problemen in het regulier onderwijs, de afbraak van het speciaal onderwijs en het weggooien van expertise, maar dat kan Marja lekker niks schelen.
Wel wil zij graag praten "over hoe er wordt gedacht over het nieuwe stelsel van passend onderwijs".

Wel, denken wij van wijzijnverbijsterd, dat moet ondertussen toch wel duidelijk zijn: een goed stelsel van passend onderwijs kan alleen maar door investeringen en een constructieve opbouw, zoals bijvoorbeeld al 40 jaar in Finland gebeurt. Dus niet binnen vier jaar iets wat er nog helemaal niet is (namelijk passend onderwijs) als mislukt veroordelen, er flink op bezuinigen en dan opeens mooi weer gaan spelen.
Niet alleen is dat dom en kortzichtig, maar wanneer dat gepaard gaat met een plotseling "democratische" tour, die niet meer dan een goedkoop politiek charme-offensief lijkt te zijn, is het ook nog eens een belediging van de intelligentie van de mensen in het onderwijsveld.

Deze minister en haar ambtenaren moeten zich schamen, de gedoogcoalitie die alles glimlachend ondersteunt moet zich schamen een deel van het electoraat zo een rad voor de ogen te willen draaien.
Wij van wijzijnverbijsterd roepen iedereen op om zich niet te laten bedotten door deze minister.
Voor haar telt uiteindelijk één ding: een pluim van Mark voor haar standvastig vasthouden aan kortzichtige bezuinigingen teneinde de hobby's van deze coalitie te bekostigen over de ruggen van de zwaksten van deze samenleving.
Zolang Marja zich met 130 kilometer per uur mag laten rijden van bijeenkomst naar bijeenkomst zijn de speerpunten van deze coalitie ten slotte gewaarborgd. Dat is 160 keer net doen alsof je luistert best wel waard!

2 opmerkingen:

  1. Er liggen ook nog vragen van Manja Smits op antwoord te wachten. Ik geloof gewoon met de beste wil van de wereld niet dat ze hier wéér zomaar mee weg zal komen.

    Ik hoop dus dat de hele tournee van Marja zal worden afgeblazen en dat ze een enkeltje Finland neemt.
    En als dat niet zo is? Dan kunnen we toch gewoon massaal zeggen dat ze niet welkom is?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Suzan:
    Zolang de helft van de Nederlandse bevolking onze Mark blijkbaar nog steeds fantastisch vindt, ondanks (of dankzij) het feit dat hij daadwerkelijk nog niets heeft gepresteerd (buiten 130 km per uur over de Afsluitdijk), en er nog steeds een deel van Nederland achter iemand aanloopt die werkelijk iedere belofte niet nakomt zolang hij maar onzin blijft verkondigen over knieschoten, tuigdorpen en moslims, geloof ik jammer genoeg nog alles .....

    BeantwoordenVerwijderen