maandag 28 februari 2011

Wat ruist er door het struikgewas ....

Overigens werd er tijdens het debat weer flink gehusseld met cijfers en termen, zodat weer goed in nevelen werd gehuld dat dit kabinet gewoon bezuinigd op de allerzwaksten.
Ons aller Loek (VVD) probeerde wederom een onemanshow zoals de grote Toon, zijn naamgenoot neer te zetten. Over het speciaal onderwijs wist hij ook wel iets te vertellen.
Een beetje in de stijl van "Wat ruist er door het struikgewas, het is een .... eh ...". Hij wist het niet helemaal precies.

Loek riep op een gegeven moment dat er op een totaal van 3,9 miljard voor speciaal onderwijs er na de 300 miljoen nog genoeg over bleef.
Iedere ingewijde wist natuurlijk al direct dat hier het gegoochel op zijn Ton Elias' weer begon.
Voor de juiste cijfers en analyse verwijzen we graag naar deze bijdrage, maar kort gezegd komt het er op neer dat het speciaal onderwijs nu begroot is op 1,2 miljard waarvan 25% (!) ingeleverd moet worden. Hoezo, leugen en bedrog?


Helemaal mooi maakte Loek's side-kick Elco Brinkman.
Toen het ging over passend onderwijs haalde hij opeens de studiefinanciering uit zijn hoge hoed.
Een opmerking die werkelijk kant noch wal raakte en aantoonde hoezeer de partij van onze minister van Onderwijs, Marja VanhetspoorBijsterveldt, in de onwetendheid en onkunde van diezelfde minister wordt meegezogen.
Kortom, de gedoogcoalitie riep weer over alles en iedereen wat, maar een beetje bij de pure feiten kwamen ze nooit.

Dat krijg je met het verwarren van boekhouden met regeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten