maandag 28 februari 2011

Voor 2 maart (deel 4)

Wij van wijzijnverbijsterd houden van dieren. Dat doen sommige politieke partijen ook.
Maar waar de één populistisch "Animal Cops" in het leven roept en verder op de handen zit, staat de ander voortdurend op de barricaden voor de rechten van ieder dier, ook die wat minder aaibaar zijn.
We hebben het hier natuurlijk over de Partij voor de Dieren.
Zij zijn tijdens de debatten over onderwijs niet altijd nadrukkelijk aanwezig en dat is natuurlijk wel een beetje te verklaren: een klas kan zich wel eens gedragen als een groep wilde beesten, maar een echt speerpunt van deze partij is de klas dan nog steeds niet.

Toch krijgt deze partij van ons van wijzijnverbijsterd toch het "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" stempel.

Waarom? Omdat deze partij zich uitspreekt voor investeringen in het onderwijs (en dus niet bezuinigingen) en bovenal omdat deze partij alle moties van de oppositie tegen de schandalige bezuinigingen van harte heeft ondersteund.
Zij hebben dus duidelijk wel oog voor de allerzwaksten in onze samenleving. In tegenstelling tot die andere partij, die zogenaamd de rechten van de dieren zo hoog hebben zitten, maar die tegelijkertijd de rechten alle MENSEN die beschermd moeten worden, omdat zij door bijvoorbeeld een beperking niet voor zichzelf op kunnen komen, met de voeten treden.

Daarom, leden van de Parij voor de Dieren, bij deze:



Samenvattend: ondertussen hebben wij ons "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" stempel al mogen geven aan de PvdA, de ChristenUnie, de SP, D66 en nu dus de Parij van de Dieren. Een stem op een van deze partijen kan er voor zorgen dat de oppositie de meerdrheid krijgt in de Eerste Kamer. Voor de bezuinigingen op het passend onderwijs zoals die er nu liggen is het dan einde verhaal.
Overigens hebben we nog één partij te gaan die stelling neemt tegen de bezuinigingen. U mag nog raden welke partij dat dan is.
Om u even te helpen: het CDA, de VVD en de PVV zijn dat ZEKER NIET en ook de SGP kunt u buiten beschouwing laten (die wisselen desnoods familieleden in als de zondagsopening van winkels in het geding is).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten