maandag 28 februari 2011

Rennen, er worden rugzakjes uitgedeeld!

Ons orakel uit Limburg heeft voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten aanstaande woensdag ex-fysiotherapeut Machiel de Graaf naar voren geschoven om zijn boodschap te verkondigen.
Zoals we hier al eerder zagen was de mening van de PVV tot op heden nog steeds onduidelijk wat betreft de bezuinigingen op het passend onderwijs een dan vooral op het speciaal onderwijs en de begeleiding van kinderen met een (lichamelijke en/of geestelijke) beperking binnen het regulier onderwijs.

Maar gelukkig was daar vandaag, tijdens het EenVandaag-debat, onze Machiel, met sik!
Binnen een paar zinnen gaf hij een duidelijk beeld over de visie van de PVV op mensen met een handicap, hun ouders en leerkrachten.

Allereerst vond Machiel dat er door de oppositie veel te veel gezeurd werd. Het ging maar om 100 (!) miljoen. Hij had het omgerekend: op iedere 1000 euro was dat maar 3 euro (?). Afijn, wat gegoochel met cijfers en euro's dus.
Ja, zo rekent de PVV, gewoon in eurootjes wat leerlingen wegcijferen, niet noemenswaardig, niet over zeuren. Het leed achter de cijfers is wat minder belangrijk. Daarbij moest de oppositie blij zijn dat het niet veel meer was (hé, was dat niet ook de stelling van Ton met de leugenachtige tong?).

Dat de PVV sowieso niet zo veel op heeft met die leerlingen bleek ook uit het beschamende vervolg.
Want wat stelde onze Machiel, met sik?
Hij maakte zich enorm druk over al die "rugzakjes" die uitgedeeld werden.
Ja, uitgedeeld. Als er al een leerling teveel op zijn stoel draait krijgt hij namelijk al een rugzakje volgens Machiel, met sik.
En alle leerkrachten willen natuurlijk graag dat alle 28 leerlingen in de klas een rugzakje kregen.
Allemaal een eigen budgetje en dan opgeleid worden tot de Wajong.

Ja echt, we verzinnen het niet, kijk het fragment hieronder nog maar eens.

Volgens de PVV zijn dus alle kinderen met een rugzakje gewoon kinderen die even niet stil kunnen zitten (hoezo beperking of handicap, waarom extra hulp), alle leerkrachten uitvreters die liever lui dan moe zijn en de ouders drongen vast en zeker voor toen de rugzakjes uitgedeeld werden, de andere kinderen hebben immers geen rugzakje.

Dat onze Machiel, met sik, dat allemaal zo maar mag zeggen is erg, maar dat er dus ruim 1,5 miljoen mensen zijn die blijkbaar hetzelfde vinden is nog veel erger.
Deze meneer moet zich diep schamen, maar waarschijnlijk is hij inmiddels al lang de schaamte voorbij.
Schaamte bestaat namelijk bij gratie van beschaving.


10 opmerkingen:

  1. Wat een nitwit! Arrogantie ten top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij dat ik vanmiddag in Amsterdam was, 1 minuut van deze man (met sik) is meer dan genoeg!!!

    Maar als ik goed naar hem luister, dan heeft hij het over 3 euro op iedere 1000 euro??? Dat komt neer op 0,3% en DAT IS GEWELDIG!!!??
    In de plannen voor het speciaal onderwijs stond tot nu toe echt 300 miljoen op de 1,2 miljard en dat is 25%.
    Heeft de PVV het licht gezien en wordt het een kaasschaaf, of blijft het de botte bijl en moet deze meneer (met sik) terug naar de schoolbanken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier zijn gewoon geen woorden voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja Maarten, rekenen kan deze man niet en van het onderwijs heeft hij ook geen kaas gegeten. Weet hij wel wat speciaal onderwijs betekend ???? Nee dus.... Bij rugzakjes denkt hij zeker alleen maar dat je die gaat vullen met wat eten en drinken enz. om een stevige wandeling door de bossen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down28 februari 2011 om 22:59

    Wat een L@L!! Iets anders kan ik even niet zeggen. Hij heeft er werkelijk geen kaas van gegeten. Hij kan niet eens rekenen, rugzakje gemist zeker?? PFPFPF

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Luise
    Een stevige wandeling door de bossen? Dit weekend floot de PVV in Zuid-Holland een (volgens hun eigen zeggen) "oer-Hollands" fietstochtje af vanwege regen en wind. Echte Hollandsche knapen dus ....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. en dat wordt dan SENATOR in de eerste kamer. dan moet je ook nog "meneer" tegen hem zeggen. hij weet niet waar het over gaat

    BeantwoordenVerwijderen
  8. tijd voor een links geluid dus as woensdag

    BeantwoordenVerwijderen
  9. WAt een gelul hier. Hij heeft groot gelijk.
    Het gaat erom dat er scholen zijn die hun best doen om leerlingen met een rugzakje in hun klassen te krijgen om het extra budget. Het gaat de scholen allang niet meer om de extra aandacht die deze kinderen nodig zouden hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @anoniem: hebben we hier nu te maken met een anoniem die alle oude berichten doorleest en er dan vervolgens eentje van 3 maanden geleden uitkiest om scholen af te zeiken. Wat zielig!
    Het is eerder andersom anoniem! Sommige scholen weren juist rugzakjes vanwege de bezuinigingen die komen en vanwege de onzekere toekomst, waarin helemaal niet duidelijk is wat we deze kinderen wel of niet kunnen bieden. Heb je de afgelopen maanden ook in een ei gezeten misschien, net als die anoniem die twee weken van de daken schreeuwde dat er fraude was op twee VOscholen. Ga lekker gewoon net als Henk en Ingrid op telegraaf.nl iets zitten intikken als er om een reactie wordt gevraagd.

    BeantwoordenVerwijderen