vrijdag 18 februari 2011

Naar de klote

30 jaar hebben we aan ontwikkeling gedaan van een klein ZMLK-schooltje naar een fantastische school waar we supergoed onderwijs geven aan allerlei verschillende, leuke, grappige, moeilijke, hele moeilijke en soms verschrikkelijk moeilijke kinderen die allemaal in ons hart zitten. Sommigen van ons hebben die hele groei meegemaakt; verbonden, gecommiteerd en vooral nog steeds gemotiveerd.
Steeds weer gaat dat team weer supergoed aan de slag, en soms gaan ze ook de strijd aan in alle groepen die er zijn.

Er zijn eigenlijk geen "gewone" groepen meer; je zal maar 10 Kermits voor je giechel hebben, of 12 Schakels die aan het puberen slaan of 6 Bertjes waar je wel met 3 man moet zijn, of de eindgroep waar jongvolwassenen soms even de weg kwijt zijn.

En vanavond, dankzij het CDA, onze christelijke (voormalige) vrienden, de VVD, die "nooit , maar dan ook nooit...." en de PVV van die blonde koopjesjager is het gewoon allemaal naar de KLOTE geholpen.

Marja, zeg maar hoe je ze wil hebben: in de rij (dat lukt niet), op een stoel (dat lukt niet), hand in hand (dat lukt niet), een voor een (ook dat lukt niet), ooooh met begeleiding...... (eeeeh dat lukt niet), dan maar vastgebonden (dat mag niet), doe dan maar met een juf (die heb ik niet) of een assistente (die is er ook niet) doe dan met de intern begeleider (die hebben we niet), de gymleerkracht (die is er ook niet), kan het met de logopediste (met de wat?), met een pilletje (dat mag niet van Ton Elias), dan met de locatieleider (de leerkracht bedoel je, die is aan het gymen met 16 kinderen), de directeur dan (Gekke Henkie).

3 opmerkingen:

  1. Jetzt Geht's Los!!

    Vakbond CNV Onderwijs toonde zich donderdagavond na het debat zeer teleurgesteld en voorspelt een ''heet voorjaar''. De bezuiniging raakt het onderwijs in het hart, stelde de vakbond.

    ''Het kabinet en de PVV zijn doof voor de argumenten van meer dan tienduizend actievoerders, 150.000 ondertekenaars van de petitie en de vele schrijnende verhalen die de afgelopen weken de revue zijn gepasseerd.''

    De vakbond is verder niet te spreken over het optreden van premier Mark Rutte, die niet met de Kamer in debat wilde over het passend onderwijs. ''Ik begin me zelfs af te vragen of dit een premier is voor alle Nederlanders, of alleen voor de happy few'', aldus Michel Rog van CNV Onderwijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens Elias zijn we geen asociaal land. We zijn gewoon voor de gezelligheid met zijn allen aan de Ritalin. En Rutte? Die vond de Libellebeurs belangrijker dan ballen tonen. Wat een machtsvertoon in politiek Nederland. Niet democratisch, asociaal en het spoor totaal bijster...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja.. ik heb er tijdens mijn zwangerschap en als moeder natuurlijk altijd van gedroomd dat mijn kind verstandelijk gehandicapt is, dat ze behoorlijk autistisch is leek me ook zó leuk, oja en ook nog een zware vorm van ADHD heeft is altijd een feestje, altijd al gewenst dat ze dagelijks met een bus gehaald word, i.p.v. haar gezellig zelf naar school te brengen en te halen net als mijn zoontje. Ook was het natuurlijk de wens van mij als ouder dat mijn kind eigenlijk geen vriendinnetjes kan maken, moeilijk contact maakt, over haar toeren raakt van het minste geringste, niet tegen geluiden kan, met ruim 5,5 nog niet zindelijk is, nog in een buggy zit enz....Ja wij als ouders van gehandicapte / beperkte kinderen vinden het gewéldig dat we gebruik moeten maken van het speciaal onderwijs. Tenminste..dat is wat de minister lijkt te denken....

    Hebben jullie enig idee hoe moeilijk het is als je kind afwijkt, als het zich níet goed ontwikkeld, een ziekte, afwijking of handicap(s) heeft.
    Hebben jullie enig idee hoeveel tijd het kost om dat te verwerken, hoe moeilijk het is dat je als ouder 'levenslang' hebt en dat je je kind nooit echt kan loslaten. Dat je kind altijd een 'kind' blijft en nooit volledig op eigen benen zal komen te staan..
    Hebben jullie enig idee hoeveel pijn het doet als je je kind dagelijks ziet knokken om haar hoofdje boven water te houden en niet te verdrinken in alle ingewikkelde regels, prikkels en eisen van de samenleving.
    Hebben jullie enig idee hoeveel ik van haar houd en hoe graag ik wil dat ze dezelfde kansen krijgt als mijn gezonde kind...
    Hebben jullie enig idee hoe kwetsend deze insinuaties zijn en hoeveel er kapot gaat met deze bezuinigingen....hebben jullie enig idee?

    JULLIE HEBBEN WERKELIJK GÉÉN IDEE!

    ......D, mama van een meisje met een verstandelijke beperking (ZML), klassiek autisme en ADHD.

    BeantwoordenVerwijderen