zaterdag 18 juni 2011

Download nu "HOOP EN VREES, verhalen van ouders"

U kunt nu, kosteloos, het gehele boekje "HOOP EN VREES" downloaden door hier of op het plaatje hieronder te klikken.


Veertien indrukwekkend, maar met het oog op de plannen van de huidige regeercoalitie tevens zorgwekkende verhalen, waarin de ouders van kinderen met een verstandelijke beperking zeer openhartig beschrijven wat de bezuinigingen concreet betekenen voor hun zoon of dochter, maar ook voor henzelf en de rest van het gezin.
Zoals in het geval van de 11-jarige autistische Joost: “Z’n ontwikkelingsmogelijkheden worden beperkt en z’n zelfvertrouwen neemt af. Er zal meer zorg nodig zijn, nu en in de toekomst. Voor ons als ouders betekent het meer zorgen thuis, slechte nachtrust, stress en minder mogelijkheden een nog enigszins normaal gezins- en werkleven te leiden.”

Download het boekje nu en wijs uw familie, kennissen, de leerkrachten van uw kinderen (op speciaal en regulier onderwijs), de scholen in uw buurt, politici (regionaal of landelijk), kortom: iedereen op de indrukwekkende verhalen en vooral ook de bezuinigingen die de toekomst van de ouders en leerlingen uit deze verhalen zo schandalig zullen schaden.

Mail het boekje rond, of beter: wijs de mensen op onze site, zodat zij ook voortdurend op de hoogte zullen blijven van de bezuinigingen ("ombuigingen") op onderwijs en zorg, de bezuinigingen op de zwaksten van onze samenleving.

Wijs de mensen om u heen met dit boekje in de hand er op dat 130 mogen rijden natuurlijk een fijne fopspeen is, maar dat een beschaving uiteindelijk afgemeten wordt aan de wijze waarop men omgaat met juist het weerloze "alles en iedereen van waarde".

Zeg 't voort, zeg 't voort.

3 opmerkingen:

  1. Tjonge, ik ben er helemaal stil van! Prachtige verhalen, maar ook een duidelijke eye-opener voor leken, van hoe het nou daadwerkelijk is om te leven met een kind dat extra zorg nodig heeft.

    Ouders, bedankt voor de openhartigheid en de strijdlust!

    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down18 juni 2011 om 21:46

    Geen dank. Laten we hopen dat er meer mensen dit kleine boekje gaan lezen en zo zien dat het gewoon echt niet kan wat er allemaal voorgesteld wordt! Zegt t voort inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wim de Jong, leraar ZMLK20 juni 2011 om 12:04

    Fijn dat het boekje beschikbaar is via download: nu kunnen de echte betrokken via hun ouders hun verhaal kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen