vrijdag 22 april 2011

Ton flatert verder

Wij van wijzijnverbijsterd zijn echt niet gefixeerd op uitspraken van Ton met de bon ton, K4 Kathleen ferrier of onze minister Marja.

Alleen: soms kan je er echt niet omheen. Soms is het te erg of te knullig. Bijvoorbeeld als er weer een politicus begint over "de groei van het passend onderwijs" of "bestuurders in het passend onderwijs". We hebben al keer op keer uitgelegd waarom dit klinkklare nonsens is.
Maar luisteren, ho maar ... .
Men blijft horende doof.

Zoals onze Ton. Ton met de bon ton blinkt echter nog steeds niet uit in benul, zeg maar. Het ONbenul druipt er vanaf.. Op zijn eigen website legt hij uit dat hij veel reacties heeft gehad over passend onderwijs. Hij eindigt daar met "Ook zonder bezuinigingsnoodzaak zouden we, in het belang van het onderwijs en in het belang van kinderen, het steeds maar groeiende passend onderwijs moeten indammen."

Tja, wat moet je met zoveel onbenul bij de mensen die het voor het zeggen hebben.

4 opmerkingen:

  1. Ik zie een hoop zaken in die ene zin die niet met elkaar rijmen.... Het passend onderwijs was toch juist in het belang van kinderen? En waarom is het niet in het belang van het onderwijs als het passend onderwijs groeit? Het passend onderwijs is toch juist in het belang van kinderen, of zo was het bedoeld volgens de coalitie?
    Ik ben even de weg kwijt... Wat zégt hij nou precies?
    Valt hij hier zijn eigen partij-programma af?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Teveel witte Bourgogne gedronken uit zijn eigen slijterij?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ton Elias: "De manier waarop we passend onderwijs hebben ingericht lokt uit dat we teveel kinderen als hulpbehoevend bestempelen, ook als dit niet in het belang van het kind is."

    Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk... Een kind wordt als 'hulpbehoevend' bestempeld. Het gevolg is dat dat kind meer hulp krijgt. Dat kan toch alleen maar betekenen dat het kind beter zal presteren? Dus is het toch in het belang van dat kind?

    Een mens is toch altijd beter af met meer hulp?
    Kijk... dat het voor de begroting niet echt helpt, dat is natuurlijk een heel ander verhaal. Maar dat zou Tonnetje dan ook moeten opschrijven, dat wat hij eigenlijk wil zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Ton,

    Je kan iets dat pas in 2012 begint niet nu indammen en zeggen dat het alsmaar groeit......
    Misschien moet Ton eens een citotoets begrijpend lezen doen of volgend jaar de nieuwe eindtoets die Marja zo graag wil. Kijken hoe Ton scoort op begrijpend lezen. Ik denk een E en tja, dan moet je weer een passende oplossing verzinnen om in de onderwijsbehoefte van Ton te voorzien............. Natasja

    BeantwoordenVerwijderen