vrijdag 22 april 2011

En Marja doet weer alsof

Weet u het nog? De verbolgen brief naar de zmlk-leerlingen van Marja? Omdat ze het niet netjes vond dat zmlk-leerlingen haar voor gek verklaren omdat ze hen flink in de kou laat staan? Net zo, overigens, als wij haar en haar kornuiten op het ministerie, in de coalitie en in de kamer voor gek, onbenullig en incapabel verklaren.
Die brief van Marja, weet u het nog?

Tja, die viel niet zo in goede aarde. Niet bij de school van die leerlingen, "De Bodde", maar ook niet bij een heleboel mensen die wel weten waar ze het over hebben en bijvoorbeeld de beperking in het vermogen om genuanceerd te uiten bij de gemiddelde zmlk-leerlingen kennen.
Nee, dat was niet zo'n goede zet van Marja en daar zullen haar ambtenaren haar zeker fijntjes op gewezen hebben. Dit paste natuurlijk ook geheel niet in het bedachte charme-offensief: Marja niet als ijskoningin maar al begrijpende positief ingestelde vriendin die overal uitdagingen zag. dus wat moest Marja? Bij "De Bodde" op de thee.

En net als twee maanden eerder liet de minister zich weer informeren, zonder geïnformeerd te willen worden, luisterde naar iedereen met de oren dicht en keek overal rond, ziende blind.

En wat was wederom de conclusie na het aanhoren welke enorme schade de bezuinigingen zou aanrichten? "Regeerakkoord is regeerakkoord" en de bezuinigingen gaan hoe dan ook door.

Kortom precies als twee maanden eerder.

Wellicht was die scherpzinnige ambtenaar er ook weer bij, die en passant al wat kinderen kon aanwijzen die vanwege hun voorkomen best wel op een reguliere school terecht konden.

Enfin, het is duidelijk, hoeveel scholen deze minister ook bezoeken zal, hoe vaak zij ook zal zien en horen wat de bezuinigingen teweeg brengen en dat ze er toe zullen leiden dat optimaal onderwijs niet meer mogelijk zal zijn op deze scholen, het zal niets uitmaken.
Uiteindelijk zit deze minister er niet voor het onderwijs, voor het werkveld of de leerlingen en hun ouders.
Zij zit er voor de neo-liberale drijfveren van deze coalitie om alles aan zorg en onderwijs dat in de afgelopen 60-70 jaar is opgebouwd kortzichtig af te breken met het motto "ieder voor zich en God voor ons allen".
En uiteindelijk zit Marja er natuurlijk vooral voor zichzelf.

Lees hier het verslag van het bezoek van minister van Bijsterveldt aan "De Bodde".

4 opmerkingen:

  1. "heeft u dan geen hersens?" hoezo is dat een onbeleefde vraag...volgens mij is dat een heel knap bedachte retorische vraag...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, @anoniem, dit is nu echt een reactie om in te lijsten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze kinderen zeggen tenminste wat alle volwassenen denken...Eerlijkheid wordt niet gewaardeerd door Marja
    Anne-Miek

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je al niet zo goed bent in zelfreflectie en verantwoordelijkheid nemen voor je daden, dan is het erg moeilijk te accepteren als iemand de spijker op de kop slaat en dan ook nog zo'n "passend onderwijskind" (is ironisch bedoeld).....Daar zijn de mensen in het onderwijsveld beter in. Wij moeten wel goed kunnen reflecteren op ons eigen gedrag, want je wordt echt wel met je zelf geconfronteerd als je met kinderen werkt. Marja, loop eens een dagje mee met ons!

    BeantwoordenVerwijderen