woensdag 20 april 2011

Geen actie, toch actie

Hoewel de bonden van mening zijn dat gisteren de landelijke acties geen doorgang meer hoefden te vinden omdat men hoopt dat het uitstel ruimte biedt tot overleg, zijn er ook mensen die nog hun twijfels hebben. Ook wij van wijzijnverbijsterd hebben al onze vraagtekens geplaatst bij de bijna euforische stemming van onder meer het CNV-onderwijs in deze.
De vraag is hoe blij we moeten zijn met de brief van de minister van vorige week. Zeker wanneer de indiener van resolutie 12 zelf, CDA-er en beleidsmedewerker CNV Onderwijs Gerben Horst twittert "Het wordt nog hard werken om hoop over temporisering #passendonderwijs niet tot uitgestelde teleurstelling te laten verworden."


In Meppel zijn er waarschijnlijk meer mensen die het gevoel blijven houden dat er uiteindelijk met het uitstel niet zo veel gewonnen is en dat we in ieder geval niet op onze lauweren moeten rusten.
Naar aanleiding van de regionale bijeenkomst in Meppel, demonstreerden gisteren, 19 april, leerlingen, ouders en leerkrachten tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs.
Wat ons betreft een goede vinger aan de pols, terwijl het werkveld lichtjes in slaap wordt gesust door de idee dat het allemaal nog wel los zal lopen omdat de minister wil praten.
Eerder gaven we al aan dat zowel zij als de coalitiepartners hebben aangegeven dat dat wat hun betreft over alles, desnoods het mooie weer van vandaag kan gaan, maar dat de plannen en bezuinigen gewoon blijven staan.
Acties zoals in Meppel blijven daarom meer dan nodig, zolang het heersende enthousiasme over het uitstel vooralsnog nog steeds op weinig daadwerkelijk positieve vooruitzichten gebaseerd lijkt te zijn.

Lees hier over de actie in Meppel.

1 opmerking:

  1. Heel goed Meppel! Ik ben trots op mijn geboortestad.
    Anne-Miek Wijnbergen-Liezen

    BeantwoordenVerwijderen