woensdag 20 april 2011

Er is geen weg terug (Blog Dorien Kok I-Carus)

Zoals we al eerder schreven is het speciaal onderwijs niet alleen aan de kinderen voorbehouden die leermoeilijkheden hebben vanwege een stoornis of bijvoorbeeld een laag IQ, maar juist ook voor kinderen die ver bovengemiddelde leermogelijkheden hebben, hoogbegaafde leerlingen.

Dorien Kok, moeder van een hoogbegaafde leerling schrijft hierover op haar blog I-Carus. In haar laatste bijdrage stelt zij, niet alleen ten aanzien van alleen kinderen in het Leonardo-onderwijs, maar ook kinderen binnen de andere vormen van speciaal onderwijs (in welk cluster dan ook): "Voor kinderen die onderwijs op maat hebben gehad – dus niet alleen de Leonardoschool kinderen – en waarvoor hier nu aan de rem wordt getrokken is er echter geen weg terug richting het reguliere onderwijs. Als het onderwijs dat je had al passend was, wat heb je dan in het reguliere onderwijs te zoeken….
Er is dus geen weg terug, ondanks de plannen die er liggen. Waar moet een een hoogbegaafd kind dan heen als het Leonardo onderwijs onbetaalbaar blijkt? Thuisonderwijs? Dat mag hier ook al niet…
Er is geen weg terug na passend onderwijs."


Lees hier de rest van het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten