zaterdag 12 februari 2011

Ton Elias beweegt?

Wij van wijzijnverbijsterd zitten boven op het nieuws, zelfs na middernacht.

Ons heeft het nieuws bereikt dat TON ELIAS eindelijk zijn ware aard heeft laten zien. Hij is gesignaleerd bij de kinky kapper. Hij heeft zich daar een nieuw kapsel aan laten meten.

Wij van wijzijnverbijsterd zijn een beetje in verwarring, we weten niet wat we moeten zeggen. Hij was toch grijs, hij had toch krullen, maar nu.... wie, wat, waar?

Hij lijkt wel op .... juist, de man die de VVD verlaten heeft om zijn eigen lijst te gaan beginnen. Geen partij, maar een beweging.
Zou Ton Elias dan ook .... misschien ..... bewegen? Het zou tijd worden.

5 opmerkingen:

  1. Verzonden: donderdag 10 februari 2011 23:45
    Aan: Secretariaat.Elias
    Onderwerp: RE: GROOT ALARM

    Geacht secretariaat,

    Opvallend was dat er niemand naar de heer Elias wilde luisteren, omdat de heer Elias zelf niet bereid was te luisteren. We hebben begrepen dat de heer Elias boos het pand heeft verlaten en kwaad een flesje water weg heeft gegooid, wat hem werd aangeboden en toeterend vertrokken is, omdat mensen zich niet snel genoeg uit de voeten wisten te maken. Er wordt gezegd dat de heer Elias daar in de auto hardop dingen zei, maar het was helaas niet goed te zien wat hij zo alleen hardop in zichzelf pratend precies zei.... We kunnen ons daar wel een bepaald beeld van vormen, maar zeker weten doen we dat helaas niet. Al hardop in zichzelf pratende is de heer Elias hard van het terrein weggereden.

    Ik denk dat de organisatie de heer Elias de volgende keer weer van harte uitgenodigd en dat dan ook alle, maar dan ook echt alle leerlingen mee gaan. Het is denk ik goed voor de leerlingen om kennis te gaan maken met de heer Elias en we zien uit naar deze wederzijdse kennismaking en de chemie die daarvan uit zal gaan. De heer Elias is immers hoofd verdachte van het feit dat hij volstrekt niet weet waar hij over praat.

    Ik moet eerlijk zijn geen tijd te hebben voor de "verhaaltjes" uit uw bijlage waarmee u denkt morbide politieke keuzes te kunnen verkopen. Ik slaap daar wat slecht van omdat ik me dan zo ga opwinden en mijn lieve vrouw zegt dat ik dat niet moet doen.

    Ik heb ook gehoord dat de heer Elias "bedreigende mailtjes zou krijgen". Ik zou daar maar niet wakker van liggen. Ik denk dat de heer Elias wel wakker moet liggen van de consequenties die de heer Elias en consorten welbewust kiezen met de ramkoers die ingezet is. Ik ben bang dat hij en en zijn consorten daarmee een muur van beschaving tegen gaan komen. De zachte kracht zal voor de heer Elias pas echt iets zijn om permanent een clusterhoofdpijn van te krijgen en te houden.

    De organisatie was zeer tevrdeen over het volstrekt ordentelijke verloop van deze grote demonstratie van tenminste tienduizend mensen. Het flesje van de heer Elias is overigens door het personeel opgeruimd. Dit was wat rommelig op het parkeerterrein.

    In de hoop dat u dit mailtje onder ogen brengt van betrokkene zelf en teken met de meeste hoogachting:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens de AOB is er een enquête geweest en is er geen draagvlak voor een staking...DUS... ER IS GEEN DRAAGVLAK VOOR EEN STAKING !!DUS... ER IS GEEN DRAAGVLAK VOOR EEN STAKING !!DUS... ER IS GEEN DRAAGVLAK VOOR EEN STAKING !!DUS... ER IS GEEN DRAAGVLAK VOOR EEN STAKING !!

    Ik ben bereid..., wie volgt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ook ik was present bij de manifestatie. En uiteraard mag gezegd worden dat het gedrag van ons toeluisteraars niet bij alle sprekers even ordentelijk was. Maar daar tegenover kunnen we wel stellen dat juist de personen die niets begrijpen van ons beroep kennis hebben kunnen maken met een klas vol leerlingen met extra ondersteuningsbehoeftes.
    Nee het is inderdaad niet goed dat wij niet luisteren naar de argumenten van voorstanders van het plan om de samenleving op te zadelen met wederom een 'verloren' generatie talent.
    Nee het is inderdaad niet goed dat er naar voorstanders van het plan om de allerzwaksten (kinderen die veel moeite hebben om zelfredzaam de keiharde maatschappij in te stappen) volledig in de goot te laten belanden gefloten, geschreeuw ja zelfs gegooid werd met eendjes.

    Maar ik begrijp best dat de stakingsbereidheid laag is, want stonden we er woensdag niet allemaal voor de kinderen!!! En wie treffen wij met een staking???

    Juist de kinderen en niet de mensen die deze kinderen al helemaal niet zien staan, liever spreken van kinderen waarin de ouders maar meer verantwoordelijkheid moeten nemen en scholen, leerkrachten en medeleerlingen maar geen extra rekening mee moeten houden want er is niks met deze kinderen aan de hand.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @bovenstaande anoniem: en inderdaad, dat is waar de politiek zich altijd zeer bewust van is en waarom zij altijd fluitend de schouders ophalen. Juist die beroepsgroepen die zich richten op de mens, en dan voornamelijk de politiek-niet-mondigen (de ouderen, de zieken, de kinderen enz.), die zullen weinig tot staken bereid zijn omdat ze hoe dan ook altijd juist hen waarvoor zij de zorg dragen geen kwaad willen berokkenen/willen misbruiken. En dan is het voor de Ruttes, de Eliassen en de van Bijsterveldts van deze wereld erg makkelijk om een lange neus te maken. Daarom is het van belang om ook vooral de ouders te betrekken bij onze acties. Met hun ruggesteun zou dan een staking zeer zeker wel mogelijk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Anoniem 2:

    ik had meer gedacht om gezamenlijk met cluster 2, 3 en 4 kinderen/ ouders/ leerkrachten op te trekken (voorafgaand uiteraard aan een kleine optocht door de miljoenen wijk Wassenaar endan naar het Binnenhof voor een "pittig gesprek" met de minister en dhr. Rutte. Met héééél veel bad eendjes. Ik ben voor het massaal inzetten van de zachte kracht...
    M.vr.gr.
    Anoniem 1.

    BeantwoordenVerwijderen