maandag 5 maart 2012

Spannende beelden (voor de thuisblijvers)

Terwijl een deel van onderwijzend Nederland morgen in de Amsterdam Arena en een groter deel op een andere wijze een luid protest tégen de bezuinigingen op speciaal onderwijs en op de benodigde expertise en begeleiding binnen het reguliere onderwijs (met het oog op 'passend onderwijs')zal laten horen, vindt morgen in Den Haag de plenaire vergadering plaats in de Tweede Kamer rondom de plannen van de minister.

Waarschijnlijk zal deze vergadering tot weinig veranderingen leiden.
De VVD kiest enthousiast voor een prestatiebeloning, die bijna niemand wil en haalt het geld daarvoor graag weg bij (vanzelfsprekend) de meest zwakke leerlingen of leerlingen die meer aandacht nodig hebben (overigens ook zij die juist ver boven de behoefte van de gemiddelde leerling bewegen, het Leonardo-onderwijs bijvoorbeeld).
Alles bij monde van de alom geliefde Ton Elias, die ooit zelf onderwijs heeft gehad en er dus alles van weet en "onderwijzer" zelfs een zeer mooi beroep vindt (jammer dat er zoveel luie en onbekwame lieden rondlopen).

De PVV doet gewoon netjes wat Geert wil, en Geert wil gedogen. Koste wat kost. Het uitgangspunt van de PVV om het speciaal onderwijs te ontzien en juist te versterken (zoals dat voor de verkiezingen duidelijk terug te vinden was op de website/partijprogramma) is verdwenen als sneeuw voor de zon. Vanwege het pluche, dat snapt u, dat snappen wij, alleen Henk en Ingrid blijkbaar nog niet.

En het CDA? Ach, alle christelijke waarden lijken ondertussen overboord gegaan: mededogen, zorg voor de naaste, barmhartigheid liggen (samen met de inmiddels virtueel verloren zetels) bij het oud vuil. Ter meerdere eer en glorie van ... tja.
Voor christelijke waarden moet met tegenwoordig toch echt bij de CU en (hoewel wij, de eerlijkheid gebiedt het ons te zeggen, niet alle uitgangspunten ondersteunen) de SGP.
Of zouden er dan toch nog leden van het CDA in de Tweede Kamer zitten, die inzien dat de weg die men nu bewandelt een heilloze en zielloze is. En dan niet alleen met de mond beleden, maar ook daadwerkelijk.

De thuisblijvers zullen het allemaal kunnen zien. De actie in het nieuws en de plenaire vergadering zoals vaak op de website van de Tweede Kamer (hier).
Wat betreft de laatst genoemde uitzending: denkt u wel aan uw hart?
Ú gebruikt dat namelijk wel vaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten