dinsdag 6 maart 2012

KKO: Kul, Kolder en Onzin, door Ton Elias

U ziet als lezer dat de spanning bij ons van wijzijnverbijsterd ondertussen ook oploopt. De behandeling in de Tweede Kamer komt eraan, de stakingsdag komt eraan, en er wordt veel beslist over vooral de toekomst van onze leerlingen.


Dat we praten over de meest kwetsbare groep in de samenleving hoeven we niet meer uit te leggen. Dat we praten over een groep die niet in staat is om voor zichzelf op te komen hoeven we u niet uit te leggen. 
Ton, Kathleen en Harm moeten we dat wel uitleggen, want dat snappen ze nog niet helemaal. Omdat onze leerlingen hun stem niet kunnen laten horen gaan wij naar de Arena. Omdat hun toekomst op het spel staat, op de tocht gezet door een stelletje mislukte neoliberale gedoogsufferds.
Ton is het er helemaal niet mee eens, dat weten we al lang. Hij vindt, en als ik dat lees word ik weer pislink, dat de stakende leraren voor de gek worden gehouden door de bonden. 
Hij vindt echt dat de leraren verkeerd zijn geïnformeerd en worden misleid. Het is allemaal zo erg niet, en we moeten ons niet zo aanstellen.

Een aantal bijdragen terug heb ik de mail weergegeven die ik van Ton heb mogen ontvangen. de bekende riedel, met dezelfde baarlijke nonsens die hij al een jaar uitkraamt, gebaseerd op volkomen verkeerde cijfers en oppervlakkige redeneringen, gespeend van enige kennis of compassie.
En wat schets onze verbazing, maar eigenlijk niet: in het NRC van vandaag mag hij dezelfde riedel, dezelfde onzin, hetzelfde geblaat alweer laten horen alsof het de waarheid is. 
Het stuk staat ook op zijn persoonlijke VVD-website. Hij noemt het: "Passend onderwijs en platte demagogische vakbondsnonsens". Lees het artikel HIER (als u durft) en vergelijk het met onze bijdrage van een paar dagen geleden (HIER) en u ziet dat het werkelijk dezelfde kolder en kul is die hij neerzet als een "opinie-artikel".


En wat nou zo erg is, en dat maakt je zo ongelooflijk machteloos: deze man bepaalt gewoon wel wat er gebeurt, hij mag maar gewoon de meest baarlijke nonsens de wereld inbrengen, en de lezers van de krant denken dan dat het de waarheid is, "want een tweede kamerlid zegt het, en die zal toch wel weten waar hij over praat".


Nou, ik kan u verzekeren: Ton Elias weet absoluut NIET waar hij over praat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten