dinsdag 6 maart 2012

Beantwoording nutteloze vragen Ton Elias kost 56.250 euro

Er komt maar geen einde aan de KKO-show van Ton. Nou is er op 6 maart een stakingsdag. Dat is dus op de ZESDE van de maand. Wij in het ZMLK weten dat het moeilijk is om veel kinderen goed synchroon te leren tellen. Dat betekent dat je ook echt een waarde aan het cijfer 6 kan toekennen, dat je weet en kan laten zien dat 6 echt 6 is. 
Daar snappen onze neoliberale vrinden natuurlijk geen snars van. Die tellen alleen maar tot 1, en dan wijzen ze op zichzelf, met de vinger prikkend op de plek waar bij anderen het hart zit.


Daarom heeft Ton op 1 (EEN) maart al vragen gesteld aan de minister over de staking op 6 maart. Het past volledig in het beeld: Ton telt tot 1, wijst op zichzelf en denkt, kijkend op de kalender: alleen de 1 is belangrijk, laat IK vandaag eens vragen stellen.


En dan komt de KKO-show weer tevoorschijn: hij permitteert zich dingen die niet kunnen, schoffeert scholen, schoolbesturen, instellingen en leraren alsof het een lieve lust is. Voorbeeldje?


Heeft u kennisgenomen van de situatie dat vele scholen – ondermeer de Jenaplanschool Wittevrouwen te Utrecht, De Rank te Schagen en de brede school Annie M.G. Schmidt te Amsterdam – hebben meegedeeld dat de school gesloten is tijdens de voorgenomen onderwijsstaking op dinsdag 6 maart 2012 en dat leraren de facto niet de keus hebben om les te geven? Hoe beoordeelt u het feit dat de werkgever besluit te gaan staken en door de school te sluiten leraren de mogelijkheid ontneemt onderwijs te verzorgen?


of deze:

  1. Heeft u kennisgenomen van het feit dat verschillende scholen ouders voor een voldongen feit stellen door hen mede te delen (vaak per mail of brief) de school te sluiten bij de staking op dinsdag 6 maart 2012?
  2. Hoe oordeelt u over het gegeven dat ouders in zulke gevallen geen inspraak hebben in het besluit een school al dan niet te sluiten?
Hoe zit dat nou toch, als er door schoonmakers wordt gestaakt. Wordt er dan aan de opdrachtgevers gevraagd of die dat goed vinden? Daar gaat staken toch niet over. Het is weer zo'n typische neoliberale gedachtengang dat het stakingsrecht belangrijk is, als je het maar niet waagt om te gaan doen, want dan zullen we je wel even terug in je hok schoppen.

Lees alle vragen HIER, het zijn er bij elkaar 15: ONTHUTSEND. Vooral als je in tijden van bezuiniging weet dat er minder geld is, dat je het onderwijs ongenadig te grazen neemt en vooral dat de antwoorden op deze vragen je NIETS op gaat leveren. Er komt geen beleid uit, niks, je zoekt alleen maar je gelijk.

Het wordt echter nog gekker als je weet dat het beantwoorden van 1 kamervraag de somma kost van 3750 euro. Dat lees je goed. Ton stelt een vraag. Die moet beantwoord worden, en dat kost aan ambtenarenuren en andere zaken (paperclips, kopietjes, mapjes) 3750 euro per vraag. LEES HIER

Dat heeft als gevolg dat Ton weet dat hij met dit geintje, met dit nutteloze premature gebrabbel tegen de minister ons (de burgers, want uiteindelijk betalen wij) opzadelt met een rekening van (voor Ton: de uitkomst van de som 15 x 3750) = 56250 euro.

Dat kost dus (en ik wou neerzetten GVD) een leerkracht een heel jaar. Door 15 vragen te stellen waar we het antwoord al op weten, die NIKS gaan opleveren en die dus totaal nutteloos zijn had onze aanvangsgroep gewoon een leerkracht kunnen behouden.

KKO, het moet echt NIET gekker worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten