maandag 23 mei 2011

Kamervragen over "frauduleus" VO

Eerder schreven wij over twee middelbare scholen, die middels een ingewikkelde financiële u-bocht constructie, in staat waren om meerdere leerlingen met autisme een gedegen en 'passende' havo- en vwo-opleiding konden bieden. Een opleiding die voor hen anders niet was weggelegd.

Nu riepen verschillende mensen al direct "fraude", maar gevraagd naar een sluitende oplossing voor deze leerlingen, die anders thuis zouden komen te zitten, kwam er geen antwoord.
Verschillende anderen gaven duidelijk aan dat, hoewel misschien niet helemaal volgens het (huishoud)boekje en wat onorthodox, deze oplossing te prefereren is en uitstekend past binnen het idee van 'passend' onderwijs: het juiste onderwijs voor ieder kind, speciale leerbehoefte of niet.

Dat vindt ook Jeroen Dijsselbloem van de PVDA. Of in ieder geval vindt hij het probleem belangrijk genoeg om opgelost te worden.
Niet door het steeds meer slechts administratief vastleggen en verantwoorden van alles en nog wat, waar de inspectie zo graag op hamert terwijl zij zelf niet bij machte blijkt haar eigen administratie goed bij te houden en derhalve de minister van de schandalig onjuiste cijfers voorziet. Nee, door de minister te vragen waar nu eigenlijk de prioriteiten in deze liggen.
En wij van wijzijnverbijsterd ondersteunen de heer Dijsselbloem van harte in zijn kritische vraagstelling en in zijn stellingname vóór een goede bekostiging van onderwijs voor juist deze leerlingen, die buiten de boot dreigen te vallen, en tegen de terugvordering van de gelden die zijn gebruikt om dit te voorkomen.

Laat men zich eerst maar eens bezig gaan houden met het eigen gegoochel ten koste van de kinderen in plaats van scholen op de vingers te tikken vanwege een trucje ten bate van leerlingen die anders weinig mogelijkheden zouden hebben.

Lees hier de kamervragen van Jeroen Dijsselbloem (wel gewoon op tijd inzichtelijk, mevrouw de minister!)

1 opmerking:

  1. Goed artikel!
    En er kwam inderdaad geen antwoord. Vorige week reageerde ene Peter met drie keer fraude in zijn reactie, maar heeft nooit meer gereageerd toen er aan hem werd gevraagd HOE hij dacht dat het dan wel kon. Peter, we zijn nog steeds benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen