dinsdag 26 april 2011

Vragen en dilemma's

Zo nu en dan kijken wij van wijzijnverbijsterd terug naar wat er zich nou eigenlijk de afgelopen periode heeft afgespeeld. Dat is net een achtbaan geweest.
We hebben ons gericht op Ton met de bon ton, op K4 Kathleen, op jongetje Mark en op tante Marja. En om over de PVVD en hun neoliberale prietpraat nog maar te zwijgen. We hebben ons bovendien gericht op de inhoud; op facetten van passend onderwijs en de schandalige kromredeneringen die ten grondslag liggen aan de bezuinigingen op het speciaal onderwijs.

"Het uitstel" wat Marja uit de hoge hoed heeft getoverd lijkt als bijnaam "de boemerang" te gaan krijgen. Door het uitstel wel te realiseren waar het gaat om de bezuinigingen heeft ze dat niet gedaan waar het gaat om de invoering van passend onderwijs.
Je zou het kunnen vergelijken met een jaar uitstel voor het aannemen van het personeel in een nieuw hotel, terwijl dat hotel wel open moet.

Want: de plannen worden gewoon gerealiseerd (we openen hotel 'passend onderwijs' op 1 augustus 2012) Alleen het personeel dat werkt nog bij de concurrent, bij hotel 'expertise' en hotel 'REC'.
Hier ontstaat dus het dilemma. Aan de ene kant iets beslissen, terwijl je eigenlijk niet genoeg hebt nagedacht over de consequenties. Het lijkt een beetje op PSV zeg maar, op paniekvoetbal.
Het debat vanavond heeft een klein beetje duidelijkheid gegeven, maar meer niet. Marja heeft gezegd dat het personeel in hotel 'REC' mag blijven werken, terwijl ze nergens zegt wat er met het nieuwe hotel moet gaan gebeuren.

Vragen dus nog steeds te over: hoe kan je nou passend onderwijs in al zijn facetten in willen voeren terwijl je (paniekvoetbal) een belangrijk kenmerk (overdracht AB) uitstelt.
Dilemma's zijn er naast vragen ook nog genoeg. Personeel blij, want die mogen nog even blijven terwijl, als het aan Marja ligt, de boodschap volgend jaar precies dezelfde is. Fijn vooruitzicht, en fijne motivatie voor al die mensen die weten dat ze 'le pineut' zijn.

Vragen en dilemma's, daar is de politiek goed in. Nu nog antwoorden en oplossingen. In juni komt er een brief, hebben we gehoord. Slim moment, dan zitten we net voor de zomervakantie, en denkt ze dat er niet wordt gereageerd.

En over vragen gesproken: al antwoord gehad op de vragen van Manja Smits?

2 opmerkingen:

  1. Precies. Het wordt volkomen losgelaten nu. De inhoud van de plannen verandert niet. De ambulante begeleiding moet helemaal niet veranderd worden. Die moet blijven zoals die is wellicht nog meer op maat!
    Anne-Miek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hebben jullie die enge citaten van Ferrier van vandaag op de site van de AOB al gezien? In een interview zei ze dat twee ouders van zorgleerlingen haar vertelden dat er nog wel meer af kan dan 300 miljoen! Dat heeft de hier ondertekenende moeder niet gemaild! Ik heb haar het tegengestelde medegedeeld. Er wordt misbruik gemaakt van anonieme zogenaamde bronnen, als jullie het mij vragen.
    Een moeder

    BeantwoordenVerwijderen