dinsdag 26 april 2011

Om te lezen in de vakantie....

Ook al is het voor velen vakantie en voor velen niet, er blijft nog genoeg te lezen en discussie genoeg! Het gaat niet allemaal over Passend onderwijs, alhoewel de link toch vaak snel te leggen valt.
Zo maakte een IBer van een school in Rotterdam ons attent op het onlangs verschenen artikel in 'Opinie' van de Volkskrant met als titel "Doe allemaal je ogen dicht" en met ondertitel "Scholen weten niet meer hoe ze hun contingent adhd’ers rustig op een stoel kunnen houden."
De strekking van het verhaal zou men kunnen samenvatten als "ADHD is een epidemie die (misschien) wel is ontstaan door ons vriendelijk onderwijssysteem dat alle ruimte geeft aan druk en onaangepast gedrag". Genoeg stof tot discussie dus !
Lees het artikel hier

Een ander interessant artikel over Passend onderwijs, geschreven door Suzan Otten-Pablos, is online verschenen bij 'Opinie' op 'Ouders Online'. Lees het artikel van Suzan hier.

2 opmerkingen:

  1. Het eerst genoemde artikel vinden wij op zijn zachtst een beetje vaag...

    Het tweede artikel vinden wij een stuk duidelijker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Juist vanwege de vaagheid is het artikel in de Volkskrant zo idioot en verbaasde ik me over de rare, nergens op gebaseerde uitspraken die er in staan, slaat werkelijk helemaal nergens op! Ik ken geeneen school waar tegenwoordig de kinderen de hele dag op hun stoel moeten zitten!
    Groet van de IBer Natasja uit het artikel van AAG.

    BeantwoordenVerwijderen