zaterdag 2 april 2011

Vandaag bij het CDA

Onthutsend, anders kunnen we de manier waarop het CDA invulling geeft aan de "C" niet noemen. Vandaag is er toch dat partijcongres. Je moet er toch vanuit gaan dat de CDA-ers hun "rijen willen sluiten" zoals dat zo mooi heet, dat ze allemaal hun neus dezelfde kant op willen zetten om de partij er weer bovenop te helpen.

Zo niet onze Maxime. Hij is natuurlijk voormalig assistent en voetveeg van de vorige CDA-koning geweest, Jan-Peter. Maxime stond vooraan toen JP er mee stopte. Hij wilde het liefst gelijk tot leider gekroond worden, maar dat gebeurde niet. Het CDA leeft al maanden in een vacuüm. Er is geen politiek leider en geen voorzitter. De tijdelijk voorzitter was het al een week of 3 en is daarvoor beloond met een plek in het kabinet. Zo gaat dat: een ministerschap is tegenwoordig een beloning. Vroeger kreeg je een sticker en nu word je minister.

Maxime is nou weer typisch het voorbeeld van een politicus die vooral aan zichzelf denkt, en vooral aan een schone stoep voor zijn CDA-deur. Hij veegt namelijk zijn eigen straatje op een ongekende manier schoon.

Zie dit bericht vanmorgen in het AD.
Wij van wijzijnverbijsterd snappen Maxime wel. Hij is natuurlijk bang dat hij op het congres het verwijt krijgt dat hij de PVV teveel zijn gang laat gaan, dat hij de PVV te weinig aanvalt en teveel meeloopt met het blonde godswonder uit Venlo.
Dat wacht je dan niet af, zoals een vent zou doen. Nee, dan ga je de dag voordat het congres begint naar de pers en dan jammer je als een klein kind dat hij "van het bestuur Wilders niet aan mocht vallen".
Hoe slap kan je zijn, hoe week ben je in je knieën als je dit al bij voorbaat roept.

Maxime, niet huilen als je wat mag zeggen. Je rug recht en duidelijk praten, anders verstaan we je niet.

1 opmerking: