zaterdag 2 april 2011

Resolutie 12: en wat vindt Marja?

En wat vindt Marja nu eigenlijk van de aangenomen "resolutie 12"? Heeft ze nu dan misschien eindelijk door dat het bezuinigen op de zwakste leerlingen, op kinderen met een handicap niet past binnen een christelijke traditie?
Nou, nee.
Zij vindt het een mooi signaal naar de CDA-fractie, maar zij zelf als bewindsvrouwe is alleen gehouden aan het neo-liberale regeerakkoord, u weet wel, opgesteld door Mark en Maxime (en Geert over wie Maxime niks zeggen mocht).
De dingen moeten nu niet door elkaar gaan lopen, zegt de minister, daar houdt ze niet van.
Zij blijft voorlopig dus bij het adagium van onze rechtse companen: "Ieder voor zich en god voor ons allen".
Waarschijnlijk verwarren Marja en bijvoorbeeld ook fractieleider Buma, die de bezuinigingen nog steeds een warm hart toedragen en ze graag doorgevoerd zien worden, de "god" uit deze wapenspreuk met de God waar het CDA het zo vaak over heeft. U weet wel, die God die oog heeft voor de zwakkeren, die barmhartig is.
Nee Marja, die neoliberale "god" is uiteindelijk de "markt". En wanneer het gaat om zieken of kinderen of ouderen dan is die "markt" niet zo barmhartig. Die "markt" is namelijk alleen geïnteresseerd in mensen die economisch wat opleveren. De rest kan het verder mooi zelf uitzoeken.

Nee, "resolutie 12" is aan Marja niet besteed dat is duidelijk. Je laf verschuilen achter een regeerakkoord dan weer wel.

3 opmerkingen:

  1. Heeft deze koelkast zelf überhaupt ook maar iets aan idealen en principes in zich?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Ik worstel en kom boven" is ook een hele goede wapenspreuk.
    Laten we hopen dat ook wij er weer boven(op) komen.

    BeantwoordenVerwijderen