woensdag 6 april 2011

Ton bemoeit zich ook al met het CDA

En ja hoor. Wekenlang hoor je hem niet, maar plotseling is hij er weer. Een duveltje uit een doosje, als een verrassingspakketje, als een langvergeten vriend die altijd in je achterhoofd aanwezig is.

Ton met de bon ton. Voor de wat nieuwere lezers onder u: Ton Elias is het nieuwe ongeleide projectiel van de VVD. Bij de VVD zijn ze een paar jaar geleden de blonde ijzervreter uit Venlo kwijtgeraakt. Die schreeuwde toen ook al overal over en bemoeide zich overal mee.
Ze hebben dan ook bij de VVD gedacht: "we moeten iemand hebben die zichzelf een bekakt VVD-toontje aanmatigt, die vindt dat ie heel wat is en die er een professie van heeft gemaakt om mensen te schofferen". En die iemand hebben ze gevonden in Ton Elias, hij vindt zichzelf grandioos, kletst uit zijn nek en durft geen debat aan te gaan. Als het moeilijk wordt roept hij "ik wil alleen ingaan op argumenten" en als je met argumenten komt loopt hij weg.

Omdat Ton op luide toon spreekt en in woordkeus de koning van het schofferen is gebleken hebben wij van wijzijnverbijsterd twee dingen gedaan. We hebben hem officieel afgekeurd en hij heeft een officiële "verbijsterde naam".  Hij spreekt op "mooie toon", dus op een "bon ton" op zijn Frans; vandaar dus "Ton met de bon ton".

Wekenlang stilte, en nu is er ellende bij het CDA. Dus komt Ton tevoorschijn. Hij heeft gelijk een typische "Tontaal-opmerking" paraat. Hij haalt na het congres een opmerking tevoorschijn van een vroegere minister van defensie, Henk Vredeling.
Die zei indertijd: "congressen kopen geen straaljagers". Oftewel: die congressen kunnen zeggen wat ze willen, ze hebben niks te zeggen.
De onuitgesproken boodschap van Ton Elias, volgens NRC-Next: "waar bemoeit dat congres zich mee? En Ton: "Vanzelfsprekend, als de CDA-fractie toch iets wilde. mocht ze dat zelf uitzoeken, maar als ze iets willen veranderen gaan we toch om de tafel zitten met het regeerakkoord".

Welkom terug Ton, fijn dat je er weer bent. Maar eeh, je mag van ons wel weer gaan.

1 opmerking:

  1. een grapje om onze zinnen te verzetten, zie volgende link:

    http://cheezburger.com/kippiej/lolz/View/4339201536

    BeantwoordenVerwijderen