woensdag 6 april 2011

Collegiaal advies

Aan: Auris groep, afdeling Ambulante begeleiding.

Geachte collega,

Via een goede kennis is (met de juiste papieren en alle 23 handtekeningen) bij ons aangemeld meisje Kathleen F. Ze zou een vermeende visuele stoornis hebben, maar hier is geen enkel bewijs voor gevonden.

We hebben haar onderzocht in Den Haag, locatie Hofvijver, maar daar is eigenlijk niks uitgekomen. Ze is zonder zichtbare hulp naar het onderzoek gekomen en had ook geen stok bij zich. Ze geeft, en dat is wel wat zorgelijk, antwoorden die je niet verwacht.

Op de vraag of ze de letters op een lichtbak kon lezen deed ze haar ogen dicht en antwoordde: "ik wil u meegeven dat ik alle letters heb bekeken en mij is duidelijk geworden dat het cijfers zijn".

Onze slotconclusie is toch om haar door te verwijzen naar uw dienst. De diagnose hoorproblemen ligt voor de hand, en dit wordt ook al duidelijk door haar schoolfoto van dit jaar.(bijgaand) Ons is gebleken dat ze horende doof is: ze luistert negens naar. Als ze dingen hoort geeft ze ze verdraaid terug en zegt ze dat er iets heel anders is gezegd.

Graag uw collegiale advies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten