donderdag 24 maart 2011

De politie Op Stelten

Tja, wij van wijzijnverbijsterd zijn natuurlijk gericht op de strapatsen van Mark, Marja en consorten over het passend onderwijs. Vandaag zijn echter wederom onze ogen op ongekende wijze geopend.
De kolder en onzin die door Marja en haar ambteneuze trawanten wordt uitgedragen is overgeslagen naar andere leden van het kabinet. Nou weten we dat Halbe al niet al te fris is, maar nu slaat Ivo toe.
Je weet wel, Ivo van de boel Opstelten. De man is toch jarenlang burgemeester geweest van Rotterdam.
Omdat hij een diepe stem heeft, voorzitter van de VVD was en informateur is geweest heeft hij op zijn 67e nog een beloningsbaantje gehad: minister van veiligheid en justitie. Als burgemeester altijd bezorgd over criminaliteit en te weinig blauw op straat en nu dit.
Politiekorpsen die kritiek hebben op de herverdeling van geld, zouden die kritiek achterwege moeten laten. Dat zegt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.
Eerder op de dag werd zijn besluit bekend dat de korpsen Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Kennemerland en Gooi- en Vechtstreek minder geld krijgen. 21 Andere korpsen krijgen juist meer, om meer agenten van te kunnen betalen.

Opstelten vindt dat korpsen in de Randstad nu te ruim in hun jasje zitten en dat dit ten koste gaat van het platteland.


Het staat er echt: het is net ton Elias of Marja die we horen, als "de scholen hebben jarenlang te veel formatie gehad" en dat soort onzin. De politie in de grote steden zit te ruim in hun jasje, dus kunnen er wel agenten naar de provincie, om de grenzen te bewaken en zo, en om boeven te vangen.

Maar wacht even, wat stond er in het verkiezingsprogramma van de VVD? Het staat HIER echt:


Daar staat: ER KOMEN ER 3500 BIJ!!!.
De minister zegt doodleuk: "OPZOUTEN, NIET ZEIKEN
En de PVV is al niet gekker in deze:


Dus ook hierbij zeggen wij van wijzijnverbijsterd: zijn wij nou gek of sporen die gasten niet?
Je belooft van alles: "we gaan niet bezuinigen op onderwijs", "er komen 3500 agenten bij" of "de criminaliteit moet nu echt aangepakt", maar ondertussen trek je gewoon je eigen plan, je trekt je nergens wat van aan, en doet gewoon datgene wat je nou juist NIET zou moeten doen.

Ivo, Hulde! Je hebt vast koffie gedronken met Marja.

1 opmerking:

  1. Googelen met cijfers, googelen met de waarheid, googelen met...vul maar aan...ze kunnen het allemaal, maar gaan voor kwaliteit door rust en zorgvuldigheid, nee, dat is niet aan ze besteed!

    BeantwoordenVerwijderen