donderdag 24 maart 2011

Sloompie, Marja.... tempo

Je hebt wel eens van die kinderen in de klas die net niet meekunnen. Ze doen de laatste stap altijd net te laat en de eerste stap doen ze niet.
In je werk is dat net zo. Sommige mensen komen altijd afspraken na en sommige, meestal een enkeling, is altijd net te laat.

In het kabinet Rutte hebben we er ook zo een. Het gaat, hoe kan het ook anders, om onze Marja. Als ze iets belooft heeft ze het net niet op tijd af, en als er vragen worden gesteld duurt het beantwoorden net even te lang.


In het geval van de vragen die Manja Smits heeft gesteld over het gegoochel met cijfers rond de bezuinigingen op het speciaal onderwijs, snappen wij van wijzijnverbijsterd prima dat ze de anwoorden nog niet heeft gegeven.
Dat durft ze namelijk niet. Onze minister draaikont en kronkelt zich op dit moment in hoeken om niet toe te hoeven geven dat ze de boel heeft belazerd, dat ze willens en wetens feiten heeft verdraaid en bewust de boel heeft misleid.

"De minister schuift te makkelijk zaken voor zich uit", wordt gezegd op nu.nl (HIER). Wij zijn daar gezien onze ervaringen met deze minister voorzichtig gezegd verbaasd over. Ze pakt de hele ontwikkeling passend onderwijs juist ongelooflijk rigoureus aan. Gisteren was in het nieuws dat de bezuinigingen op de kunstsector versneld worden uitgevoerd. Halbe heeft ondertussen toegegeven dat er op het speciaal onderwijs in 2012 voor het gemak alvast 50 miljoen MEER wordt bezuinigd dan afgesproken maar.....

.... als het een beetje moeilijk wordt, als er nagedacht moet worden, dan haakt deze minister af. Dan traineert ze, stelt ze uit, schuift het voor zich uit en probeert ze er onder uit te komen.

Na K4 Kathleen Ferrier hebben we nog een nominatie voor de LAF-prijs 2011: minister Marja van Bijsterveldt.

2 opmerkingen:

  1. Is het werkelijk 'onze' Marja van Bijsterveldt die zegt dat onderwijs zorgvuldigheid vereist en dat voor haar kwaliteit boven snelheid gaat??
    Dat geloof je toch niet! Ik snap niet dat ze deze woorden uit haar mond krijgt zonder zich heel erg diep te schamen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor kwaliteit in het passend onderwijs is zorgvuldigheid en rust nodig? Goh...jammer dat nou net die 3 dingen bij onze politieke vrienden ontbreken!

    BeantwoordenVerwijderen