donderdag 31 maart 2011

80, wat 'zegt' ik, 160 bijeenkomsten

Marja heeft het leuk aangekondigd: ze gaat het land in. Ze gaat bijeenkomsten organiseren om "het veld te peilen". In die bijeenkomsten gaat ze allereerst peilen hoe er over de bezuinigingen wordt gedacht, maar daar gaat ze niks mee doen.
Verder gaat ze "misverstanden wegnemen". Oftewel, net als Ton met de bon ton vertellen dat "het wel meevalt", dat er "een kindje bijkomt" en dat "het budget terugkomt en weer ingezet kan worden" (die hadden we nog niet gehoord).

Marja kan natuurlijk deze gesprekken niet zelf doen, vandaar dat ze ambtenaren heeft laten trainen om deze gesprekken te houden.
Op het ministerie hebben ze natuurlijk ondertussen wel door dat er veel mensen halsreikend zitten uit te kijken naar deze bijeenkomsten. Je verwacht dan ook dat er ergens een lijst gepubliceerd wordt hoe de tour eruit gaat zien, zo van:
Maar dat hebben we fout gezien.
Als Marja een lijst zou presenteren met bijeenkomsten (een playlist zeg maar) dan loop je natuurlijk een enorm risico. Het risico dat er ouders komen, misschien wel met kinderen. Het risico ook, dat er leerkrachten komen die kritisch zijn op hun ontslag, of verbijsterde directies of nog anderen die problemen hebben met de bezuinigingen.
Daarom heeft Marja de "sneak preview" een nieuwe lading gegeven. Vandaag blijkt dat ze "sneaky" oftewel stiekum besturen uitnodigt voor gesprekken. Niks openbare bijeenkomsten waar iedereen welkom is. Welnee, zo doet Marja dat niet. Want dan....
Haar ambtenaren worden erop uit gestuurd en doen steeds op één plek twee bijeenkomsten: 's ochtends van 10 tot 12 met het V(S)O en 's middags van 15 tot 17 uur met het basis- en speciaal onderwijs.

We dachten even dat ze zou gaan luisteren, maar Marja doet maar alsof.

1 opmerking:

  1. Aangeboden: googelaar

    Uit de wonderkoffer van magische Marja verschijnen aan de lopende band spelletjes, puzzeltjes, raadsels en goocheltrucs. Nog 160 plaatsen vrij. Wees er dus snel bij, want VOL=VOL!

    (Vanwege de enorme populariteit kan het voorkomen dat niet magische Marja bij jullie op locatie komt, maar een speciaal door Marja opgeleide hulpgoogelaar.)

    BeantwoordenVerwijderen