zondag 13 februari 2011

WIJ GAAN DOOR

Er lijkt na één week actie tegen de bezuinigingen op het speciaal onderwijs al een zekere "actiemoeheid" te ontstaan.

Dat is natuurlijk nu net waar de politiek op hoopt en misschien zelfs wel vanuit gaat.
"Ach, laat ze maar uitrazen, dan zijn ze straks blij dat er MAAR drie ton bezuiniging overblijft".
Of zoals Ton Elias waarschijnlijk denkt: "Laat ze maar l*llen, wij doen toch onze eigen zin".


Op het plaatje hierboven zie je hoe het loopt met de bezoeken aan www.wijzijnverbijsterd.nl: de eerste dagen groeit het aantal bezoekers steeds meer met een top op woensdag, de dag van de actie in Nieuwegein.
Sindsdien echter, loopt het steeds meer terug.

MAAR WIJ GAAN DOOR

En we hebben jullie nodig. Nu gaat het pas echt beginnen, want de bezuinigingen zijn slecht, asociaal en de kinderen zijn ongelooflijk de dupe.

Daarom:
DOE MEE, SCHRIJF STUKJES, REAGEER en
STUUR DE LINK NAAR JE HELE ADRESBOEK,
TWITTER HET DE HELE WERELD ROND,
ZET HET OP HYVES,
START EEN WIJZIJNVERBIJSTERD HYVE,
PIK ONZE STUKJES,
MAIL ZE DE WERELD ROND,

ALLES MAG!!

FACEBOOK,
LINKEDIN,
WE WILLEN HET OVERAL ZIEN.

WIJ GAAN DOOR!

5 opmerkingen:

  1. Ik wilde even zeggen dat ik iedere dag even kom kijken wat er bijgekomen is op de site, ik heb veelal anoniem gereageerd. Op hyves en facebook zullen ze me onderhand wel moe zijn...veel mensen lijken niet te beseffen hoe groot de problemen in het onderwijs worden als er zo rigoureus bezuinigd word. Ze denken dat het 'ver van hun bed is'.

    Groeten Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik kijk elke dag en neem mijn petje af voor iedereen die aktie voert: volhouden, hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elmira, leerkracht ZMLK, moeder downdochter14 februari 2011 om 14:20

    Ik heb het wederom doorgegeven via de sms!! Ik blijf al mn vrienden en bekenden stalken met: wijzijnverbijsterd! Ik kijk een aantal keer per dag en moet soms lachen om hilarische stukjes, maar ook wel eens huilen om reële stukken!Dan vraag ik me af: waar zijn ZE nou helemaal mee bezig?? Houd vol, moed, enz, met deze supersite,Ik blijf jullie steunen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Donderdag 17 februari gaat ook onze school weer demonstreren 's middags en donderdag 17 februari in de ochtend om half 11 gaan ballonnen de lucht in! De expertise van velen gaat nl met de plannen ook de lucht in.......

    Leerlingen met een auditieve beperking en spraak/taalproblemen voeren actie
    Een groot aantal leerlingen met een auditieve beperking of een spraak/taalprobleem voert de komende week actie tegen de bezuinigingen op Passend Onderwijs. Leerlingen van de Dr.M Polanoschool in Rotterdam laten ballonnen op om zo te laten zien dat ze de ondersteuning die ze nu nog krijgen niet kwijt willen.
    De aangekondigde bezuinigingen van 300 miljoen op Passend Onderwijs hebben dramatische gevolgen voor de scholen en diensten voor auditief beperkte kinderen en kinderen met ernstige spraak/taalproblemen en voor de kinderen zelf.
    Op de Dr. M. Polanoschool van de Koninklijke Auris Groep zitten veel leerlingen met een cochleair implantaat (CI). Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat kinderen met een auditieve beperking beter spraak kunnen verstaan. Onduidelijk is of deze kinderen met het doorvoeren van de bezuiniging nog een plek houden binnen het speciaal onderwijs. Voor veel kinderen met een CI is het nodig dat ze les krijgen in een kleine groep nodig en dat hun leerkracht naast de gesproken taal ook de Nederlandse Gebarentaal beheerst en kennis heeft van auditieve beperkingen. De akoestiek op een speciale school is aangepast en daarnaast maken logopediebehandelingen deel uit van het onderwijsprogramma. Dit alles dreigt verloren te gaan omdat in de notitie staat dat alleen dove leerlingen en zwaar slechthorende leerlingen recht hebben op een plaats binnen het speciaal onderwijs. Onduidelijk is nu waar de grens getrokken wordt. De angst is dat kinderen met een CI buiten de boot gaan vallen. Wij willen graag laten zien waarom deze kinderen onze speciale begeleiding nodig hebben.
    De scholen en ambulante diensten van de Koninklijke Auris Groep, een organisatie voor kinderen met hoor-, spraak- en taalproblemen, raken door deze bezuinigingen bijna een kwart van hun budget kwijt. Dat betekent onder andere dat:
    • er veel meer kinderen in een klas komen
    • het rugzakje wordt gehalveerd en de leerlingen veel minder begeleiding krijgen op een reguliere basisschool
    • een groot deel van de Auris-leerlingen het regulier onderwijs niet succesvol kan afronden
    • veel kennis en deskundigheid verloren gaat.
    Door deze bezuinigingen wordt Auris gedwongen keuzes te maken die het onderwijs en dienstverlening aan deze leerlingen ernstig schaden. De ouders, leerkrachten en leerlingen maken zich grote zorgen over deze ontwikkeling.

    Woensdag 16 februari vergadert de Tweede Kamer over dit wetsvoorstel. Auris-leerlingen willen hen laten weten dat zij het niet mee eens zijn met de bezuinigingen en organiseren daarom een ballonnenactie. 


    groeten Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Woensdag 16 februari ? Is dat in die vergadering van 2 uurtjes ? Waarin ons mooie onderwijs naar de kl(((*^&^%&* wordt geholpen ?
    We kunnen beter dit kabinet in een ballonnetje stoppen....
    Mooie actie hoor dat wel! Misschien kunnen alle scholen die de dupe zijn een balonnetje op laten gaan op datzelfde moment ??

    BeantwoordenVerwijderen