zondag 13 februari 2011

Herinnering: Internetconsultatie & Statenverkiezingen

Zoals we hier al meer hebben opgemerkt: de actie-activiteit (een schijnbaar[!] pleonasme) lijkt in het onderwijsveld wat afgenomen.
Hopelijk betekent dit dat men aan het voorbereiden is op acties op de nu komende belangrijke ijkpunten in de besluitvorming rondom de bezuinigingen.

Allereerst natuurlijk de bespreking van de plannen in een commissie van de Tweede Kamer, woensdag 16 februari, en verder natuurlijk de Statenverkiezingen van 2 maart, die extra belangrijk zijn omdat een meerderheid van de oppositie in deze Kamer de plannen van de minister nog kan dwarsbomen.

Op deze plek daarom een tweetal actiemiddelen waarvoor u de stoel niet uit hoeft.


Ten eerste nogmaals de verwijzing naar de internetconsultatie betreffende de bezuinigingsplannen op het passend onderwijs (en dus ook het gehele speciaal onderwijs).
Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om inhoudelijk te reageren op het wetsvoorstel passend onderwijs dat de minister naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Wij roepen iedereen op gebruik te maken van deze gelegenheid om uw stem te laten horen.
Tot 8 maart kunt u HIER uw mening laten horen ten aanzien van de plannen van de minister.

Voor de aanstaande verkiezingen van 2 maart is het verder goed om weer op een rijtje te hebben wie wat vindt.
Wij van wijzijnverbijsterd hebben op dit blog al een aantal partijen de revue laten passeren, maar ook het NOS-verslag van de manifestatie van 9 februari geeft al een goed zicht in welke richting u het in ieder geval zoeken moet, of niet.
Daarbij is de bijdrage ook nog eens een goede prikkel om de actiebereidheid weer wat meer pit te geven.

Houd de badeendjes maar bij de hand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten