zondag 13 februari 2011

Analyse (deel 1)


Op de site www.passendonderwijs.nl, die, zoals de naam al aangeeft, alleen maar gaat over passend onderwijs, staat een kraakheldere analyse over de hoeveelheden zorgleerlingen, krimp, groei, stabilisatie en zo meer. Het stuk heet "De zwakste leerlingen de dupe".

Een paar opvallende conclusies:

In dit schema is de groei te zien van het aantal leerlingen in het SO. Opvallend: ZMLK is gekrompen sinds 2003
Dit schema laat de ontwikkeling van de LGF in het primair en voortgezet onderwijs zien. Te zien is, dat het aantal "rugzakjes" minder is geworden vanaf 2008.
In dit laatste schema is te zien hoe binnen de rugzakjes PO de verdeling is. Het aantal cluster-4-leerlingen in het primair onderwijs is gestegen terwijl de andere schoolsoorten stabiel zijn gebleven.
Geachte dames en heren politici. Laten we nou in de discussie over passend onderwijs allemaal over hetzelfde praten. De getallen laten zien dat alle schoolsoorten behalve cluster 4 eigenlijk al jaren stabiel zijn. Zelfs met cluster 4 erbij is er nergens een groei van 60% te zien. In het eerder genoemde document wordt aangetoond dat dit 23% is. Reken ons NIET af op verkeerde cijfers, luister naar de mensen die er WEL verstand van hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten