vrijdag 25 februari 2011

Ton communiceert simpel

"Communicatie is op zich heel simpel" is een favoriete uitspraak van Ton met de bon ton Elias. Nu snapt hij weinig van waar hij over praat en dus al helemaal niets van het speciaal onderwijs, dus dat dat niet voor iedereen geldt is voor Ton geen gegeven.
Maar voor hem zelf geldt dus bovenstaand adagium.

Nu is het voor ons ondertussen duidelijk dat wat voor Ton "communicatie" is, ons vaak als een dreinerig herhalen van enkele kortzichtige statements is, zonder enig begrip van zaken.

Zo ook weer op vrijdagochtend bij het ochtendprogramma "Ochtendspits" bij Telegraaf-omroep Wakker Nederland.
Ton met de bon ton maakte zich erg druk over de indoctrinatie die ouders van sommige scholen te verduren krijgen.
Zoals u weet heeft Ton al niet zo'n hoge pet op van ouders, want hij ondersteunt de bezuinigingen en plannen van Marja waarin uiteindelijk de ouders helemaal geen zeggenschap meer hebben over de plaatsing van hun kind binnen het onderwijs (al dan niet speciaal onderwijs).
En ook nu vindt hij dus dat ouders niet voldoende bagage hebben om zelf te oordelen over een brief van de school waarin stelling wordt genomen tegen de bezuinigingen.
Een verkapt stemadvies vindt Ton dat. "En allemaal op kosten van de staat", klaagde Ton nog.


Vervolgens verviel hij weer in zijn mantra dat één op de vier/vijf kinderen sinds 2003 "een vlekje heeft" (populistische onzin natuurlijk) en dat dat niet kan of mag en dat al die luie leerkrachten twee weken terug met bussen op kosten van de belastingbetaler naar de manifestatie zijn gekomen (populistische onzin natuurlijk) en dat dat niet kan of mag.
En en passant hekelde hij nog even de leerkrachten, omdat die "geen orde kunnen houden".
Kortom: de bekende speerpunten van onze Ton die hij uitentreuren blijft herhalen.
"Communicatie is op zich heel simpel". Ja ja, op die manier wel.

Nu hebben wij van wijzijnverbijsterd niet zo'n hoge pet op van ons VVD- en PVV- vehikel De Telegraaf en alle afgeleiden daarvan, zoals Wakker Nederland.
Maar wie schetste onze verbazing toen Ton met de bon ton deze keer bij Ochtendspits over de knie ging bij presentatrice Petra Grijzen en de éminence grise van de rechtse media, Thomas Lepeltak (Stan Huygens).
Toen Petra hem wees op vrijheid van meningsuiting en Thomas (of Stan) hem toevoegde dat in plaats van passend onderwijs beter de hoogste salarissen bij hogescholen bekeken konden worden, kon onze Ton met de bon ton alleen nog wat verbaasd blijven prevelen.
Natuurlijk niet zonder toch nog even opnieuw wat scholen te schofferen: hij had zich in de kamer hard gemaakt voor een motie om te voorkomen dat scholen zouden "omvallen". Maar dat omvallen was natuurlijk "hun verhaal", ofwel, hij liet zijn twijfel sterk doorschemeren.
Logisch want al die ouders, scholen en leerkrachten zijn in Ton's ogen grotendeels leugenaars, onredelijke nitwits en onbekwame lieden.

Uiteindelijk droop Ton met de bon ton dus wat beduusd af.
Zelfs zijn rechtse vrienden willen blijkbaar niet meer zonder slag of stoot zijn voortdurende herhalingen en schofferingen voor waar aannemen.
Zelfs bij hun vinden zijn mantra's geen gehoor meer.

"Communicatie is op zich heel simpel".
Behalve voor Ton met de bon ton.

Misschien moet hij zijn communicatieve vaardigheden weer eens oppoetsen. Er zijn vast leuke cursusjes voor te vinden. Wellicht zelfs bij zijn eigen bureautje. Natuurlijk wel op eigen kosten, Ton.
De belastingbetaler wil vast niet opdraaien voor jouw voortdurend brevet van onvermogen.

4 opmerkingen:

  1. Je zegt het precies hoe ik het vanmorgen hier thuis ook zei...ouders worden door oom Ton niet voor vol aangezien.

    En wat schetst mijn "verbazing"? Hij gaat er zelfs nog kamervragen over stellen aan tante Marja...Hoe gek kun je zijn?

    http://www.vosabb.nl/uploads/media/Kamervragen_Elias_Arnhem.pdf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. linda uitdenbogerd25 februari 2011 om 15:57

    Nou ik vind het belachelijk. In de bewuste brief (http://www.fluvius.nl/Fluvius_C01/ShowDocument.asp?OriginCode=H&OriginComID=27&OriginModID=1101&OriginItemID=0&CustID=610&ComID=27&DocID=244&SessionID=73499276062661228007716223383&Ext=.pdf)staan geen stemadviezen, zelfs geen oproep om dit kabinet niet meer te steunen. Er word alleen duidelijk uiteengezet wat de gevolgen zijn voor leerlingen in het basisonderwijs en gevraagd om de petitie te tekenen.

    DEZE BRIEF ZOU OP ELKE SCHOOL IN NEDERLAND UITGEDEELD MOETEN WORDEN!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een soortgelijke brief is ook op veel scholen uitgedeeld, ook op de school van mijn kinderen...

    BeantwoordenVerwijderen