vrijdag 25 februari 2011

Hij weet het zelf niet; meer Onzin van Ton

Ach, het wordt misschien eentonig, maar wij van wijzijnverbijsterd voelen onszelf verplicht om onzin en nonsens aan de kaak te stellen.

Nou is ondergetekende vakantie aan het vieren in Oostenrijk. Het moet toch niet gekker worden dat er dan een Oostenrijker tegen je zegt "Das is auch was, mit eure minister von Bijsterwiese, Sie will gerne beschleunigen, wohl 300 miljonen euro".

In het document "overzicht bijdragen VVD op passend onderwijs", te downloaden van de site van onze Ton met de bon ton komen we alle bijdragen tegen die Ton Elias de afgelopen weken (letterlijk) heeft gedaan aan het debat rond passend onderwijs. Wat heet debat als je niet naar anderen luistert en alleen maar je eigen zelfvoldane en zonder enige kennis van zaken neergezette bijdragen opleest. Nou ja, leest....: het advies "logopedie" was glashelder

Onderstaand drie zinsneden uit het genoemde overzicht.

Het is onvoorstelbaar dat er gewoon twee verschillende waarheden worden verkondigd.

Leest u mee.
Of uit het spoeddebat hetzelfde, maar dan net een beetje anders:
Deze waarheid is al een waarheid als een koe: die koe is namelijk gemolken en er wordt op de huidige 1200 miljoen 300 miljoen bezuinigd (eenvierde dus). We praten dus over 900 miljoen!!!

Leest u mee
En nu is er opeens "zo'n kleine twee miljard" beschikbaar.

Maar dat is die eigen waarheid die wij van wijzijnverbijsterd al eerder zijn tegengekomen. 900 miljoen is natuurlijk "een kleine 2 miljard". Wel een HEEEEELE KLEINE 2 miljard, maar, om met onze eerste minister te spreken: "het is geen liegen, het is alleen de waarheid verdraaien.

1 opmerking: