maandag 21 februari 2011

Opnieuw oproep aan de media

De media blijven helaas een onevenwichtig beeld tonen van (de gevolgen van) de bezuinigingen en door de gebeurtenissen in Noord-Afrika dreigt het nieuws over de ramp in het onderwijs wat ondergesneeuwd te raken. Daarom is het goed wanneer iedereen de media wijzen op wat er aan de hand is en hen ook duidelijk maken dat er veel meer aandacht gegeven moet worden aan wat alle kinderen van Nederland in het algemeen en de kinderen in het speciaal onderwijs of met speciale begeleiding in het bijzonder aangedaan wordt.

Hieronder een brief die een van de lezers van dit blog verzond naar het AD.

Geachte redactie

Als lezer van het AD, maar zeker als ambulant begeleider cluster 2 was ik vanmorgen verbaasd, boos, geschokt en verdrietig bij het oppakken van de krant.
Zowel op de voorpagina als op pagina 4 stond breed uitgemeten hoe onze premier 'goed ligt' bij de Libelle vrouwen en hoe deze lezeressen aan zijn lippen hangen. Vervolgens staat er op pagina 5 in een klein kader onderin (deze verwijzing zegt ook al iets over het belang) een stukje over het zorgelijke, maar ook schokkende nieuws betreffende de bezuinigingen in ons zorgonderwijs.
U noemt in dit artikeltje: speciale klassen groter, 6000 ontslagen, er wordt 300 miljoen bezuinigd! Onze premier weigerde gisteren op het spoeddebat te komen, omdat hij naar het Libelle café moest.
Ongelooflijk, maar op Twitter lees ik omtrent dit onderwerp meer nieuws dan in uw krant. Daar lees ik ook meer zorg en betrokkenheid. Rouvoet roept op Twittter de nieuwe Eerste kamer op om op 2 maart de bezuinigingen van mevrouw Bijsterveld te blokkeren. Met de kleinst mogelijke meerderheid (72 versus 70 stemmen) is de oppositie motie op passendonderwijs verworpen. Dit lezen we niet in de krant. Dit verschil is veel te klein voor een dergelijk groot besluit, met zulke grote gevolgen! De voltallige oppositie was eensgezind en boos! zo hebben170.000 mensen de petitie tegen de bezuinigingen ondertekend...........hoeveel leden van het AD zitten daarbij en kijken reikhalzend uit naar nieuws?!

De bezuinigingen treft de meest kwetsbare groep in ons onderwijs. De kinderen kunnen alleen gehoord worden via ouders, begeleiders, docenten en betrokken instellingen. Uw krant kan deze groep dus ook een stem geven. Laat een verslaggever het veld ingaan. Bezoek scholen, praat met ambulante diensten, bezoek ouders....praat met het veld! Onze zorg is niet voor niets!

Vriendelijke groet

Bernadette Sanders
Ambulant Begeleider

Auris Dienstverlening Rotterdam 




4 opmerkingen:

  1. Misschien een tip om de sites en adressen die we zouden willen bereiken en mailen op deze site te zetten. Als we massaal deze vraag gaan neerleggen bij kranten en andere media gebeuren is er misschien eens iemand die zich er echt in verdiept!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee! Wellicht een lezer die zich daarover zou kunnen buigen? Ondertussen werken Aag, de BOZE GEFRUSTREERDE BAAS en ondergetekende zich drie keer in de rondte, naast ons werk als AB-er, directeur en leerkracht om deze blog, hyves, facebook, YouTube e.d. van input te voorzien dus iedere helpende hand hier meegenomen. Mailen van bijdragen kan via info@wijzijnverbijsterd of wijzijnverbijsterd@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down21 februari 2011 om 22:31

    Goede brief en zeker goed om zo de media te bereiken. Zo zien ze misschien ook in Den Haag dat het niet in de koude kleren gaat zitten..
    Ik ben er iig goed ziek van!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is mij ook al op gevallen dat de Televaag(zoals hier eerder zo mooi genoemd)geen enkele aandacht besteed aan de werkelijke omvang van dit drama. Ja, als het over top-salarissen gaat, dan natuurlijk wel. Dan staat het levensgroot op de voorpagina, notabene op de dag van het debat. Maar verder...vergeet het maar!

    CHE, Aag en BGB; als jullie mijn hulp nodig hebben...bij deze!

    BeantwoordenVerwijderen