dinsdag 8 februari 2011

Dagjesmensen (de VVD op zijn best!) (II)

We zijn nog niet klaar met heer Elias. Het pluche is hem namelijk naar de bol gestegen.

Tijdens het debat op dinsdag 8 februari in Nieuwspoort over (de gevolgen van) de bezuinigingen schoof hij ook nog even aan.
Ingaan op inhoudelijke vragen deed hij natuurlijk niet, het ging hem er alleen maar om om even grijzend zijn machtspositie uit te buiten.

We moesten blij zijn met "maar" driehonderd miljoen bezuinigingen op het passend onderwijs! Als het aan hem had gelegen was het rustig twee keer zo veel geweest!
Het moest maar eens afgelopen zijn met dat geklungel!

Gespeend van enige kennis van zaken (dat moet wel anders zou hij het werk van tienduizenden leerkrachten in het reguliere of speciale onderwijs geen geklungel durven noemen) en waarschijnlijk ook gespeend van enig gezond verstand, empathie met de zwaksten van de samenleving of sympathie jegens de ouders van kinderen met een problematiek of zelfs ouders in het algemeen, schoffeerde heer Elias alles en iedereen in het onderwijs!
Hoe onbeschoft kan je zijn.

Het is een gotspe dat deze klungel zich "woordvoerder onderwijs" mag noemen en het is tekenend dat de VVD zich door dit soort lieden in de banken van de Tweede Kamer laat vertegenwoordigen.

Eenieder die er voor heeft gezorgd dat dit soort lieden in de kamer zijn gekomen door een stem op de VVD uit te brengen moet zich toch op zijn minst plaatsvervangend schamen voor het gedrag van deze non-valeur. Of zich zelfs afvragen wat hen heeft bezield om sowieso deze gedoogcoalitie mogelijk te maken, wetend wat de drie partijen voor hebben met de zwaksten en de minderheden in onze samenleving.

De heer Elias heeft zich wat ons betreft met zijn uitlatingen geheel gediskwalificeerd, als volksvertegenwoordiger en als weldenkend persoon. Het enige wat hem lijkt te drijven is wat kinderachtige machtswellust. Of misschien is het toch iets anders? Eén ding is zeker: liefde voor het onderwijs, de leerkrachten, leerlingen, ouders, is het in ieder geval niet!

1 opmerking:

  1. Ongelofelijk, wat een blaaskaak! hij moet zich diep diep diep schamen!

    BeantwoordenVerwijderen