dinsdag 8 februari 2011

In het nieuws

Het is klaar met lijdzaam afwachten.....
Tijd voor ACTIE !!!

Steeds meer worden protestgeluiden gehoord in het land !
Het is net of pas nu heel langzaam doordringt bij velen (en nog steeds zijn er velen bij wie het niet door lijkt te dringen) wat de gevolgen zullen zijn van de aangekondigde bezuinigingen van 300 miljoen op het Speciaal Onderwijs !!

Soms maken we een satirisch grapje op onze site, soms een gek filmpje en we houden wat ironie of cynische humor erin, maar ondanks ons onverwoestbaar optimisme is dit alles gewoon om te huilen en niet om te lachen...

Lees mee met wat de verschillende dagbladen schrijven. Lees mee, huiver mee en huil mee. Het lachen vergaat je snel !

Tot morgen en laat je horen in Nieuwegein !

Eenderde buiten de boot bij speciaal onderwijs
NIJMEGEN - Voor bijna een derde van de langdurig zieke of gehandicapte kinderen uit Zuid-Gelderland is straks geen plaats meer in het speciaal onderwijs.
Deze kinderen komen óf thuis achter de geraniums te zitten óf zijn gedoemd naar een zorginstelling te gaan in plaats van naar school. "En dat gebeurt in een beschaafd land als Nederland", zegt Albert Boelen, voorzitter van het bestuurscollege van het Onderwijscentrum Zuid Gelderland in Nijmegen..
Lees dit artikel hier verder

Noordelijke basisscholen protesteren
GRONINGEN/ASSEN - Honderden ouders, leerkrachten en andere medewerkers van basisscholen uit Groningen en Drenthe gaan woensdag naar de landelijke manifestatie in Nieuwegein om te protesteren tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs.
Van het speciaal onderwijs alleen al gaan rond de 800 mensen naar de protestbijeenkomst. Het personeel van Renn4, met tien scholen in het Noorden, neemt collectief een margedag. Zij reizen vanaf Groningen, Assen, Leeuwarden en Drachten met 10 bussen naar het midden van het land. Hun zusterorganisatie De Ambelt vertrekt met bussen vanuit onder meer Meppel en Zwolle.
Lees dit artikel hier verder

Mytylschool en Kameleon protesteren
ROOSENDAAL - Afvaardigingen van de Kameleon en De Sponder, twee scholen uit het speciaal onderwijs, gaan woensdag naar een landelijke demonstratie in Den Haag tegen de voorgenomen bezuinigingsplannen van het kabinet.
Ook enkele basisscholen sluiten zich bij de demonstranten aan.
Lees het artikel hier verder

RTV Oost Nieuws
In het speciaal onderwijs zijn ze enorm geschrokken. Minister Van Bijsterveldt wil 300 miljoen euro bezuinigen.
Minder geld betekent volgens de minister niet slechter onderwijs. Sterker nog, de minister denkt het speciaal onderwijs een impuls te kunnen geven door een efficiënter en effectiever systeem op te stellen. Er zijn er maar weinig in het speciaal onderwijs die daar net zo over denken.
Lees, kijk en luister hier verder

Amsterdamse scholen vrezen snijden in extra zorg
Amsterdam - Het basisonderwijs in Amsterdam maakt zich zeer ongerust over het kabinetsplan te bezuinigen op de extra zorg. Woensdag reizen leraren en ouders af naar Nieuwegein, waar de onderwijsbond CNV een protestactie houdt. Voorzitter Herbert de Bruijne van het samenwerkingsverband van Amsterdamse schoolbesturen vindt het onverteerbaar dat minister Marja van Bijsterveldt de extra steun voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben, wil schrappen.
''Wij steunen het weghalen van de muren tussen het regulier en speciaal onderwijs. Maar de structuur veranderen én snoeien, dat lijkt ons onhaalbaar,'' aldus de Bruijne.
Lees hier verder

Bezuinigingen speciaal onderwijs raken ook reguliere scholen
Forum FOK - 'Het reguliere onderwijs wordt ontzien,' riep minister Van Bijsterveldt toen ze maandag de invulling van haar 300 miljoen euro aan bezuinigingen lanceerde in de dagblad Trouw. Een bizarre uitspraak, want een gewone school krijgt straks de verplichting zorgleerlingen op te nemen zonder dat ze die ook de begeleiding kunnen bieden waar ze recht op hebben. Bovendien krijgt het speciaal onderwijs te maken met een financieringsplafond: leerlingen die daar niet kunnen worden opgenomen, moeten dus verplicht een bomvolle klas in.
Lees hier verder

Zorg om duizenden leerlingen
MIDDELBURG - Vierduizend Zeeuwse kinderen dreigen de dupe te worden van de bezuinigingsplannen van het kabinet op het passend onderwijs.
Zij zitten op scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs of krijgen extra begeleiding op gewone scholen.
De Zeeuwse koepelstichtingen voor speciaal onderwijs vrezen dat door de bezuinigingen tientallen medewerkers moeten ontslaan. Het gaat vooral om mensen die kinderen extra ondersteuning geven, zodat ze op een gewone basisschool kunnen blijven.
Lees hier verder

Bron: Nieuwsbrief PO-Raad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten