donderdag 10 februari 2011

Brief van de LVC3 en de LVC4

Stand van zaken: Woensdagavond 9 februari 2011,

Beste collega’s,

Dat was nog eens een woensdagmiddag !!!
Wat een geweldige opkomst, wat een sfeer, wat een actiebereidheid. Grandioos.

We mochten vanmiddag ruim 10.000 gemotiveerde collega’s ouders en leerlingen begroeten in Nieuwegein.
Bussen vol, auto’s, met de trein en de tram, uit alle windstreken. Files op de snelwegen rondom Nieuwegein waren het gevolg.
De eerste collega’s meldden zich al om 12.30 uur bij het NBC te Nieuwegein, tegen 13.30 uur mochten eindelijk de deuren open. Al snel werd duidelijk dat de immens grote zalen te klein waren voor de toegestroomde menigte.
Daar was door de organisatie rekening mee gehouden: Ook buiten was een groot scherm neergezet, zodat enkele duizenden collega’s buiten in een milde voorjaarszon de toespraken van de prominenten konden aanhoren.

[.....]

In de lokale en regionale pers verschenen de afgelopen vele artikelen, interviews en reportages over de bezuinigingen. We zagen vele collega’s voor de camera, we hoorden collega’s live op de radio, we kwamen vele bevlogen collega’s tegen in krantenartikelen: we willen niemand tekort doen, we willen u allemaal vernoemen, maar het zijn er te veel om in ons overzicht over te nemen.
Als u even zoekt op Internet komt u ze allemaal tegen.

De actiebereidheid was en is erg groot, daar zijn we vanmiddag allemaal getuige van geweest.
De petitie is inmiddels 120.000 maal ondertekend !!!
De bonden lieten op het einde van de manifestatie strijdvaardig weten, dat de tot nu toe “publieksvriendelijke” acties na het Kamerdebat en de verkiezingen van begin maart wel eens zou kunnen worden opgevolgd door wat minder vriendelijke uitingen van protest: thuisblijven.
De aanwezigen begroetten deze strijdvaardige taal met een laatste luid applaus.

“Het is nu zaak niet te verslappen”, hoorden we na afloop. “We zullen doorgaan”, klonk het overal.
Dat zullen we zeker doen !!

[.....]

Met vriendelijke groet,

Namens de besturen van LVC3 en lvc4,

Corine van Helvoirt
Marc Cantrijn.

Bezoek voor meer informatie de websites van LVC3, lvc4 en de PO-Raad

1 opmerking:

  1. En inderdaad: nu verslappen is geen optie. Elders schreef ik al dat wij (in het onderwijs maar soms ook zelfs in het algemeen) veel te lief zijn. Vandaag weigerden bijvoorbeeld rechters in een deel van Frankrijk aan het werk te gaan, vanwege een respectloze opmerking van een politicus. In analogie hiermee hadden we na de spreekbeurten van Bijleveldt, Ferrier en Elias wel kunnen besluiten om de komende drie weken niet te werken!

    BeantwoordenVerwijderen