vrijdag 20 mei 2011

Waar komen zij terecht ??

De kinderen waar dit kabinet op wil bezuinigen: hier zijn ze dan....
In rolstoel, wat minder goed lerend, autist, ADHD, ontwikkelingsstoornis, chromosoompje meer of minder, afijn eigenlijk helemaal niet belangrijk, want het zijn namelijk gewoon kinderen.
Kinderen zoals u en ik ze ook hebben, kinderen waar je van houdt, kinderen waar je leven omheen gedrapeerd lijkt, kinderen waar je zielsgelukkig mee bent, kinderen. jouw kinderen, mijn kinderen. En die kinderen hebben vaders, die heel veel van hen houden, moeders die heel veel van hen houden, opa's en oma's, tantes, broers, zussen, ooms, familie, vrienden en die houden allemaal van hen.

Waarom kan de politiek dan niet gewoon van hen houden ?
Waarom kan een kabinet over de ruggetjes van deze kinderen met gebruik van valse cijfers zomaar beslissen dat op deze kinderen best wel 300 miljoen bezuinigd kan worden.
Zijn deze kinderen lucht voor de politiek ?
Zijn deze kinderen lucht voor de media ?
Zijn deze kinderen lucht voor de maatschappij ?

Bij drie scholen in Zwolle zijn afgelopen maandag ballonnenacties tegen de bezuinigingen op het speciaal onderwijs gehouden. Het Openbaar Onderwijs in Zwolle en Regio (OOZ) maakt zich zorgen over de toekomst van haar leerlingen. Terecht.
Voor hen zijn deze kinderen geen ballonnetjes met lucht.
Om te voorkomen dat minister Marja van Bijsterveldt deze ballonnetjes wegblaast of emotieloos doorprikt hangt aan ieder ballonnetje een kaartje met daarop een tekst.
En zo krijgt ieder ballonnetje een beetje een gezicht. Om beter te onthouden, om niet te vergeten.
De politiek discrimineert niet en hoort niet te bezuinigen op zorg of onderwijs voor kinderen
Dus: geen bezuiniging op kinderen in het regulier onderwijs = geen bezuiniging op kinderen in het speciaal onderwijs.
Want kinderen zijn geen lucht, op de groei van een kind bezuinig je niet. Van kinderen hou je gewoon en voor kinderen zorg je.
Dat is namelijk het fundament van ons bestaan en het fundament van het mens zijn.
De zorg voor je kind en ieder kind is gelijk.
Ook voor Marja van Bijsterveldt.

Lees hier over de prachtige ballonnenactie in Zwolle !

1 opmerking:

  1. Wat een trieste aanleiding voor een ballonnenactie, maar wat een mooi initiatief! Ik hoop dat er een heleboel ballonnen met lucht naar het Binnenhof in Den Haag waaien. Natasja.

    BeantwoordenVerwijderen