vrijdag 20 mei 2011

Inderdaad: het gaat om kinderen (I) [Ingezonden]

Zoals de Verbijsterde Baas eerder al treffend verwoordde: het gaat om kinderen.
Daarom is de felle stellingname van ouders, leerkrachten en anderen, die verbonden zijn of zich verbonden voelen met het onderwijs ontstaan: tegen de drastische bezuinigingen en de schandalig onjuiste aannames, tegen met name ook het kille beleid ten aanzien van de zwaksten in deze samenleving door Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) bekokstoofd.

Onze kinderen worden de dupe van de goochelkunsten en 'halve waarheden' van deze coalitie, en van de ondoordachte, te snel doorgevoerde stelselwijzigingen ten aan zien van een stelsel dat er eigenlijk nog niet is door deze inmiddels toch vaak al door het ijs gezakte minister en haar ambtenaren.
In eerste instantie betreft het dan de kinderen binnen het speciaal onderwijs waarop onverantwoord gekort wordt, maar uiteindelijk zal het alle kinderen en jongeren treffen in het onderwijs.

Veel ouders willen graag een illustratie geven van hoe goed onderwijs 'passend' kan zijn of gemaakt kan worden en hoe slecht de beslissingen van de minister van OCW, mevrouw van Bijsterveldt, uit zullen pakken.

Lees hier het verhaal van de moeder van Wiebe.

1 opmerking:

  1. Beste Susan,
    Ook ik ben moeder van twee zonen met autisme, adhd en licht verstandelijke handicap. Ik voel met je mee. Wat zul je blij en opgelucht zijn nu Wiebe op de goeie plek zit. En wat een goeie vorm heeft school gekozen door de dieren centraal te stellen. Contact met dieren is voor veel van onze kinderen veel gemakkelijker immers. Het laat zien wat goed passend onderwijs kan betekenen. En wat er gaat gebeuren nu dit allemaal wegvalt.
    Marja ziet niet en luistert niet. Ze schud eens wat handjes maar snapt helemaal niets van onze kinderen en hun behoeften. Ze wil scoren over de rug van onze kinderen. Het is goed je verhaal te doen en veel meer mensen zouden dat nog kunnen doen. Het is ook een moedige stap want het gaat wel om je prive-situatie. Er wordt geroepen dat het niet zo'n vaart zal lopen. Nou dat loopt het wel! Dus wat dat betreft kan ik je helaas niet opbeuren.
    Wat ik wel kan zeggen: probeer de ouders van school te mobiliseren en voer aktie! Dat kan heel simpel zoals in Zwolle. Balonnenaktie. Om te laten zien dat onze kinderen overal terechtkomen straks. Laat balonnen op met een geadresseerd gefrankeerd kaartje eraan aan Van Bijsterveldt met het verzoek deze te posten en waar deze gevonden is onder het mom Ja tegen passend onderwijs NEE tegen bezuinigingen....
    Mensen in Nederland neem het stokje van Zwolle over...Blijf politici en pers bestoken. Dit KAN zo niet en dit MAG zo niet....
    En als je het nog niet doet volg ons! http://ouderplatformverontrusteouders.blogspot.com en vul de enquete nu online in!!
    Miek

    BeantwoordenVerwijderen